27 липня, 2018

Моя порада про будову доріг

Останніми днями серед громадян України було проведено широке соціологічне опитування за темою: які економічні реформи найкраще були впроваджені в Україні за час правління Володимира Гройсмана? І виявляється, люди наївно повірили у децентралізацію фінансування. Ой, лишенько! 

От візьмемо будівництво доріг, яке тепер мусить фінансувати кожна область самостійно. Мусить, але не фінансує. Чому? Причина проста: а що будуть мати для себе перші особи области, якщо й справді витратять виділені їм урядом кошти на будівництво доріг? Може бути медаля на груди, а то й просто рукостискання президента та кілька сантиметрів червоної стрічки від урочистостей при відкритті побудованої дороги.

Дурних немає! Що керівникам з того рукотискання? Їм треба грошей у кишеню. Та побільше! Найпростіше це зробити так: дороги не будувати‚ гроші покласти в банк на депозит під високий відсоток‚ голосити конкурс серед фірм, бажаючих будувати дороги‚ але усі пропозиції відхилити (причин можна придумати сотні)‚ наприкінці року отримати в банку „чесно зароблені мільйони“. Головне, справедливо їх поділити між співучасниками „проєкту“, аби ніхто не поскаржився. Ну то як? Я ж казав, що це простіше, ніж двічі по два! 

Дніпро

Коментарі закриті.