20 квітня, 2018

Митрополит Стефан Сорока резиґнує

Митрополит-Архиєпископ Стефан Сорока. (Фото: УКЦ)

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – 16 квітня Ватиканська служба новин оголосила, що Святіший Отець прийняв резиґнацію за станом здоров’я Архиєпископа Філядельфії для Українців та Митрополита Української Католицької Церкви у Сполучених Штатах Америки Стефана Сороки. 

Папа Франциск проголосив Філядельфійську Архиєпархію „sede vacante” (вакантною). Владику Андрія Рабія призначено Апостольським Адміністратором Філядельфійської Української  Католицької Архиєпархії до призначення нового архиєрея.

С. Сороку призначив митрополитом-архиєпископом Папа Іван-Павло ІІ 29 листопада 2000 року та він був інтронізований 27 лютого 2001 року. А. Рабій був призначений єпископом-помічником Філядельфійської Української Католицької Архиєпархії Папою Франциском 8 серпня 2017 року. Він отримав архиєрейську хіротонію з рук Верховного Архиєпископа Святослава 3 вересня 2017 року у Соборі св. Юра у Львові. 

Нижче вміщено звернення Митрополита-Архиєпископа Стефана.

*   *   *

Ми сердечно вдячні Його Святості Папі Франциску, префектові Конґреґації для Східних Церков Леонардові Кардиналові Сандрі, та Його Блаженству Святославові Шевчукові за їхні розуміння та співчуття. Ми також вдячні Святішому Отцеві за показану довіру Владиці Андрієві Рабієві у його тимчасовому призначенні апостольським адміністратором. 

Скористаюся з нагоди також сердечно подякувати духовенству, монашеству, семінаристам та вірним Філядельфійської Української  Католицької Архиєпархії. Ці 17 років‚ проведені з Вами‚ були повні викликів та благословінь, деякі з них особливі для Філядельфійської Архиєпархії. Успіх у звершенні та задоволенні потреб архиєпархії та парафій був досягнутий завдяки позитивній та активній  участі духовенства, монашества та вірних через діяння Божої ласки. Найбільш приємним для мене була особиста подорож у молитві та братерстві разом з духовенством, монашеством та вірними архиєпархії. Кульмінаційною точкою мого служіння були зустрічі та пережиття серед парафіян та священиків у часі літургійних відправ та парафіяльних святкувань, відвідин, відпустів, фестивалів та в особистих розмовах. Посвята та любов до Церкви наших священиків, монашества та вірних вражали та надихали мене.

Також, я дуже вдячний за братерство та співпрацю моїм братам-єпископам у Сполучених Штатах, з якими ми постійно обговорювали та вирішували потреби вірних, монашества та духовенства під час зустрічей. Благодать Божа щедро благословила наші спільні зусилля!

Воскреслий Христос вітав своїх апостолів словами „Мир вам!”. Нехай мир‚ даний Воскреслим Христом‚ характеризують і надалі нашу любов та служіння нашій Українській Католицькій Церкві. Пам’ятаймо один одного у молитві і просімо заступництва Божої Матері у цей час переходу в Філядельфійській Українській Католицькій Архиєпархії та нашій Українській Католицькій Церкві у Сполучених Штатах Америки. 

Христос Воскрес!

Коментарі закриті.