26 жовтня, 2018

Масове вбивство в Криму

Світовий Конґрес Українців надіслав до „Свободи“ наступного листа: „Світовий Конґрес Українців глибоко засмучений безглуздою стріляниною в Керченському політехнічному коледжі на окупованому Російською Федерацією Кримському півострові в місті Керч 17 жовтня. Внаслідок цього 19 осіб загинуло та 53 особи було поранено. СКУ висловлює глибокі співчуття українському народові у зв’язку з цією трагедією та молиться за жертви та їхні родини”

КИЇВ. – 17 жовтня прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею „Теракт“ через події, що сталися у коледжі в окупованій Керчі. Про це Президент Петро Порошенко повідомив під час зустрічі з українською делеґацією в Парляментській Асамблеї Ради Европи. Президент підкреслив, що розслідування таких справ є важливим для України, адже Крим є українською територією і українці, що живуть в окупації на півострові – громадяни України. Президент висловив співчуття українцям, які втратили дітей та близьких. 

В результаті теракту у політехнічному коледжі в Керчі загинули 19 осіб, 53 постраждали, більшість з них – підлітки. Влаштував вибух і стрілянину учень Владислав Росляков. Хлопець був зарахований в коледж в 2015 році, в 2018 році отримав дозвіл придбати рушницю 12-го калібру. 

„Керівництво України, насамперед, має висловити співчуття родинам загиблих і морально підтримати тих, хто постраждав унаслідок цієї надзвичайної події. Адже незважаючи на те, що ці люди мешкають на тимчасово окупованій території, вони є громадянами України (можливо, за деякими винятками, оскільки частина студентів могла приїхати із Росії). Але і їхнім родинам ми також маємо співчувати, адже йдеться про мирних людей, юнаків та дівчат”, – зазначив голова Всеукраїнського громадського правозахисного руху „Сила права“ Андрій Сенченко. 

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що до трагедії у Керчі може бути причетна окупаційна влада Росії: „Є великий ризик, що окупаційний режим може використати цю страшну історію, яку, вірогідно, сам і спровокував, для розгортання справжнього терору на окупованому півострові“. І. Геращенко закликала згадати вибухи і теракти в Москві, Чечні, Беслані, інших містах і реґіонах Росії, організовані самою російською владою для залякування людей і терору.

Коментарі закриті.