15 червня, 2018

„Лісову пісню“ представили у Портлянді

Афіша вистави у Портлянді.

КОРНЕЛІЮС, Ореґон. –  Виставу „Лісова пісня” за твором Лесі Українки англійською мовою здійснив професійний театр „The Lesser-Known Players“ із Бейнбрідж Айленд“ (Вашінґтон) 26 травня в авдиторії „Warner Pacific College“ у Портлянді (Ореґон). Драму англійською мовою переклали Вірляна Ткач – відома американська режисерка з українським корінням, i Ванда Фиппс. За переклад вони одержали нагороду „National Theatre Translation Fund Award“. 

Режисер Дженіфер Годжес у постановці зберегла якомога більше ориґінальних аспектів української культури: традиційні українські строї персонажів, сопілку, на якій грає Лукаш‚ привезену з України. Композитор театру Джон Бреннер протягом багатьох місяців вивчав українську народну музику та твори українських композиторів, перш ніж розробив свій музичний супровід. 

У виставі брали участь 14 акторів – ориґінальні американці, крім Соломії Бішко (Мавки), української акторки і співачки зі Львова, яка з 2010 року живе у США. 

Прем’єра „Лісової пісні” у постановці „The Lesser-Known Players“ відбулася у грудні 2017 року у Сієтлі. Вистава мала велику популярність, були розпродані усі квитки і театр дав ще кілька додаткових вистав, окрім заплянованих. Також критики з місцевих видань дали високу оцінку постановці драми. 

Виступ у Портлянді був можливий завдяки допомозі спонзорів: Ukrainian Federal Credit Union, Powell Dental, Choice One Insurance, Nashe Radio і Custom MB Sprinters.

Коментарі закриті.