26 жовтня, 2018

Концерт присвятили пам’яті Квітки Цісик

Учасники концертної програми „Квітка України“.

ЛОС-АНДЖЕЛЕС. – 16 cерпня Український Мистецький Центр міста організував та урочисто прoвів в Українському Культурному Осередку Лос-Анджелесу благодійну концертну програму, присвячену пам’яті Квітки Цісик „Квітка України“.  Зібрані фонди будуть використані на створення першого українського музею на Західному  узбережжі.

Ведучі Вікторія Кузіна та Юрій Ємец запросили всіх присутніх послухати вірш „Крила” Ліни Костенко, який є одним із найулюбленіших віршів серед українців. У цьому творі поетеса стверджує, що духовно багата людина здатна на все, адже вона, хоч не літає, а крила має. Опісля Оленка Касперська зіграла сольо на скрипці під композицію Володимира Івасюка „Я піду в далекі гори“. Молоденька співачка Маргарита Кузіна виконала пісні „При варті“ та „Коломийка“, солістка Ася Горська заспівала  „Два кольори“ та „ Місто спить“, а Уляна Малиняк – „Ой верше, мій  верше“, а також „Ти осяюєш моє життя“.

Глядачі дивилися на відеоролики про найвідоміші факти з життя К. Цісик, історію її родини, співпрацю співачки з американською компанією „Форд“.

Квітослава-Орися Цісик (1953-1998) народилася і все життя прожила у США. В Україні була лише один раз. У 1987 її пісня з однойменного кінофільму „Ти осяюєш моє життя“ отримала нагороду Оскар у категорії „Найкраща музика, ориґінальна пісня“. Їі називали американською співачкою з українським серцем.

Коментарі закриті.