9 лютого, 2018

Колядники зустрілися в Українському Культурному Центрі

Учасники святкового дійства. (Фото: Левко Хмельковський)

СОМЕРСЕТ, Ню-Джерзі. – 3 лютого в Українському Культурному Центрі, що належить Українській Православній Церкві США, відбулося велике святкове дійство „Коляда для Христа“. Свято відкрив молитвою Архиєпископ Даниїл. Були присутні Митрополит Антоній і численні священики.

На сцені виступили учні Школи українознавства про церкві св. Андрія Первозваного у Савт-Бавнд-Бруку (директор Ярослава Данищук, дорадник Шкільної Ради УККА Роман Гірняк) з композицією „Різдвяна коляда“, яку підготували з дітьми вчителі Оксана Наливайко і Наталя Мороз. Співали Вероніка Наливайко і Кароліна Кайтан, та Катря Івасюк. Діти передали для сиротинця в Україні гроші, які зібрали їхні батьки.

Катерина Протеса грала на панфулі.

Катерина Протеса грала на панфулі.

Співав хор Семінарії св. Софії (керівник о. Тарас Науменко). Школа при парафії св. Трійці в Ню-Йорку (настоятель о. Тодор Мазур, художні керівники Олена Дорожинська-Гошовська та Оксана Данченко, супровід на акордеоні Славко Костів) показала композицію „З колядою йдемо“.

Дитячий хор дзвоників з Української католицької школи при церкві Успіння Пресвятої Богородиці в Перт-Амбой (керівник хору Меланія Лоренс) виконав три колядки з дзвониками.

Парафіяни церкви св. Апостола Андрія Первозваного (настоятель о. Іон Протеса) з Джамейки, Ню-Йорк, привезли окремий концерт румунською та англійською мовами під музичний супровід на панфулі Катерини Протеси. Панфул, най або флейта Пана – молдавський, румунський і український духовий дерев’яний музичний інструмент – багатоствольна флейта.

Співають студенти Семінарії св. Софії.

Співають студенти Семінарії св. Софії.

Завершив виступи театралізований вертеп, який приготували парафіяни церкви св. Трійці під керуванням о. Т. Мазура і Наталі Максимишин. Вели програму о. Василь Пасакас і Олена Дорожинська-Гошовська.

Владики Антоній та Даниїл вручили колективам-учасникам подячні грамоти, а дітям – іконки. Учасники вечора привітали Владику Антонія з 70-річчям і п’ятиріччям висвячення на митрополита. На його честь разом з присутніми співав Григорій Бобул.

Виступає Школа українознавства про церкві св. Андрія Первозваного у Савт-Бавнд-Бруку.

Виступає Школа українознавства про церкві св. Андрія Первозваного у Савт-Бавнд-Бруку.

Коментарі закриті.