11 січня, 2019

Картини Олега Шупляка показали в Таїланді

На виставці Олега Шупляка в Таїланді. (Фото: з архіву О. Шупляка)

БАНҐКОК, Таїланд. – 1-28 жовтня 2018 року персональна виставка Олега Шупляка відбулася в столиці Таїланду. Виставку (70 робіт серії „Двовзори“) організувало Посольство України в Таїланді. О. Шупляк – заслужений художник України, почесний громадянин міста Бережани. 

У 2018 році О. Шупляка було нагороджено Всеукраїнською премією ім. Братів Лепких. Навесні, у березні, демонструвалася його виставка в Культурному центрі міста Редонду в Португалії, у квітні була персональна виставка в Коломиї, в Національному музеї Покуття. Далі – персональні виставки у Королівському національному палаці у Лісбоні. 

О. Шупляк розповів: „Хочу подякувати Наталі Бешті, дружині Посла України в Таїланді Андрія Бешти, яка була рушійною силою і куратором даної виставки. Допомагав другий секретар посольства Володимир Яців. На відкритті виставки були присутні посли Канади, М’янми, Казахстану, Тімор-Лешті, Почесний генеральний консул України в Таїланді Пріча Тіракіджпонґ. Моя дружина Галина Шупляк-Мищишин була арт-директором з нашого боку“.

О. Шупляк народився 23 вересня 1967 року в селі Біще на Бережанщині, закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту (нині Національний університет „Львівська політехніка“), працював учителем малювання в своєму рідному селі, з 2000 року викладав малюнок і живопис у Бережанській дитячій художній школі. 

Олег Шупляк. „Дідух“

Із 1990 року бере участь у виставковій діяльності, експонувався на багатьох всеукраїнських та закордонних виставках. У 2013 році Міжнародний фонд „Культурне надбання“ нагородив О. Шупляка золотою медалею лавреата і дипломом за майстерність і створення унікального стилю в образотворчому мистецтві. 

Свої ориґінальні картини мистець представляв у Данії, Литві, Польщі, Угорщині, Еспанії, Великобританії, Росії, Японії, Кореї, США, інших країнах. Під час Революції Гідности О. Шупляк на Майдані малював революційні плякати, став автором проєкту пам’ятника „Небесній сотні“, який у листопаді 2018 року відкрили в Бережанах. Його картинами й світлинами часто ілюструють журнали та обкладинки вітчизняних і закордонних видань. 

Коментарі закриті.