23 січня, 2020

Картини Олега Шупляка показали в Парижі

Олег Шупляк на виставці в Культурно-інформаційному центрі Посольства України в Парижі. (Фото: інтернет-сторінка Олега Шупляка)

БЕРЕЖАНИ‚ Тернопільська область. – Виставку „Двов­зори“ відомого сучасного художника, майстра оптичних ілюзій Олега Шупляка цієї осені представлено в Культурно-інформаційному центрі Посольства України в Парижі.

18 жовтня 2019 року відбулися зустріч з О. Шупля­ком і його дружиною Галиною активістів української діяспори у Франції та виставка його картин-ілюзій в Українській школі при церкві св. Володимира Великого у Парижі.

О. Шупляк народився 23 вересня 1967 року в селі Біще Бережанського району‚ закінчив Львів­ський політехнічний інститут за спеціяльністю архітектор, однак його захопленням завжди був живопис. Широку популярність у світі здобула його серія „Двовзори“ (авторська назва картин-ілюзій із подвійним змістом).

Часто його роботи представляють відомих історичних діячів, художників, письменників, вчених. Колекція художника налічує понад 200 картин. Екстраваґантні портрети, складені з рослин, предметів і тварин, створював італійський художник XVI ст. Джузеппе Арчімбальдо.

На початку XX ст. художники-сюрреалісти Макс Ернст і Рене Маґріт знову відкрили прийоми композиції облич, захованих у їхніх картинах, а сьогодні це робить О. Шупляк. Окрім картин-ілюзій художник також зображує природу, важливі миті життя. Він мав понад 30 персональних виставок в Україні та за кордоном.

Коментарі закриті.