25 травня, 2018

ЗУАДК організовує відпочинок дітей з прифронтової зони 

6 червня дітей та їх супроводжувальних гостинно прийняв лікувально-оздоровчий комплекс „Прикарпатські зорі“ у селищі Слобода Коломийського району Івано-Франківської области (керівник Прокопів Марія Олексіївна).

Черговий раз минулого літа Злучений Український Американський Допомоговий Комітет (ЗУАДК) організував на заході України літні табори для дітей зі сходу, які проживають на лінії зіткнення. 220 дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, із сімей переселених і постраждалих під час обстрілів, дітей учасників війни відпочивали 14 днів у мальовничих місцевостях Прикарпаття.

Табір „Опілля” в селі літа прийняв 48 дітей та двох супроводжуючих з села Сартана і 25 дітей з Торецька (Донецька область) та ще 25 дітей з сімей учасників війни з Дніпра, Львова, Миколаєва, Рівненської та Київської областей. Діти спілкувались з іншими дітьми з усієї України, брали участь у численних виховних заходах, вивчали історію України, знайомились з народними звичаями, традиціями та обрядами цього краю. 

Оздоровчий комплекс „Прикарпатські зорі” (керівник Марія Прокопів) у селищі Слобода Івано-Франківської области 6 червня 2017 року прийняв групу зі 100 осіб з Луганської области. Під час відпочинку діти мали екскурсії до музею „Писанка” у Коломиї і до Львова. Вони стали першими, хто відгукнувся на особисте запрошення голови Луганської обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, щодо участи у проєкті „Луганщина у нас одна“. Похід у гори залишив незабутні враження про унікальну природу Прикарпаття. У дітей з’явилось багато нових друзів з усієї України, бо в таборі відпочивали діти національних ґвардійців і учасників війни. 

Важливої частиною у мандрівці дітей з Луганщини до табору була екскурсія до Києва, де вони відвідали військову частину Національної ґвардії України (керівник Роман Леонович), поклали квіти до Меморіялу пам’яті загиблим воїнам, побували на концерті ансамблю пісні і танцю Національної ґвардії України, послухали духову оркестру військової частини. 

20 червня 2017 року на залізничній станції Лисичанська заступник голови Луганської обласної адміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк зустрічали дітей, що відпочили на Івано-Франківщині. ЗУАДК отримав від Департаменту освіти і науки листа зі словами вдячности за чудову організацію відпочинку та оздоровлення групи дітей Луганщини в лікувально-оздоровчому комплексі „Прикарпатські зорі“.

Табір у селі Труханів, Львівська область, прийняв два заїзди по 10 дітей з села Кононівки (Луганська область). Діти мали одноденні екскурсії, походи до природних та краєвидних об’єктів.

20 червня на залізничній станції міста Лисичанська заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк зустрічали групу дітей та їх супроводжувальних, що перебували на відпочинку на Івано-Франківщині.

20 червня на залізничній станції міста Лисичанська заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк зустрічали групу дітей та їх супроводжувальних, що перебували на відпочинку на Івано-Франківщині.

ЗУАДК організовує такі табори для оздоровлення дітей з потерпілих через війну сімей та сиріт, виховання національної свідомости молоді, згуртування дітей з різних куточків України, зміцнення їхньої фізичної витривалости, прищеплення любови до рідного краю. Перебування в таборі після пережитих обстрілів  заспокоює  дітей, сприяяє їхній психологічній реабілітації, про що свідчать їхні листи-подяки.

ЗУАДК також став співспонзором разом з „Ukraine Charity“, Англія, табору „Україна єдина”, який організували добровольці Логістичного центру допомоги бійцям АТО. У таборі перебувало 72 дітей різного віку з 11 міст Закарпатської, Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської, Івано-Франківської, Волинської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Чернігівської областей. Табір розташували в Межигір’ї, Закарпатська область. Діти мали мандрівки на озеро Синевир, козацькі забави, влаштовували ватри, творчі вечори „Українські таланти”. 

ЗУАДК також долучився до фінансової підтримки благодійного табору „Дерево життя” Спілки Української Молоді, який відбувся у Лазурне (Херсонська область), де відпочивали 114 дітей українських військових, дітей переселенців з Донбасу та тих, які проживають у прифронтовій зоні України.

Ці відпочинкові табори відбулися тільки завдяки підтримці жертводавців ЗУАДК. Кошт літніх таборів в 2017 році дорівнював 35,522 дол. ЗУАДК шле щиру подяку і низький уклін від усіх учасників і зараз готується до літних таборів 2018 року.

Філядельфія

Коментарі закриті.