30 січня, 2020

ЗУАДК надіслав святкові дари

Пачки привезли у селище Зоряне Донецької области.

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – На цьогорічні свята св. Миколай роздав від Злу­ченого Українського Американського Допомогового Комітету (ЗУАДК) 1,500 подаруночків у Донецькій, Луганській областях, Києві та Хар­кові дітям у прифронтовій зоні та захисникам батьківщини. Крім солодощів, були подаровані санітарно-гігієнічні засоби, теплі куртки, рукавички, шкарпетки, черевики, футболки, книжки „Кобзар”, словники. Особливо великою була потреба у теплому одязі та санітарно-гігієнічних засобах.

Подарунки були роздані дітям у місті Торецьк, селищах Щербинівка, Новгородське, Північне, Залізне, Дружба, Зоряне Донецької области, селищі Станиця-Луганська Луган­сь­кої области. Також подарунки отримали родини загиблих воїнів Націо­нальної ґвардії у Києві, тяжкопоранені в Київському шпиталі, діти-переселенці у Харкові, діти і воїни в Марію­полі. Старші особи отримали традиційні пачки з продуктами для Святої Вечері.

Обдаровані малята з міста Торецьк Донецької области.

Такі заходи є особливою подією у житті дітей, у чиї домівки попадають снаряди, чиї домівки згоріли, родичи загинули. Кожного року ЗУАДК організовує подорожі до західної України на святкування Різдва за проєктом „Пізнай свій рідний край”. У цьому році 15 дітей і один супроводжуючий з селища Дружба поїхали до Олек­сандрії (Рівненська область). Подо­рож тривала від 4 по 12 січня. Марш­рут передбачав поїздку автобусом до Костянтинівки, звідти потягом до Києва і увечорі автобусом до Олек­сандрії. У Києві діти провели день в екскурсії по визначних місцях включно до Алеї „Небесної сотні“.

Подарунки отримали діти Станиці Луганської.

Родини на Волині зустріли дітей з радістю і прийняли як рідних, старалися розважити, щоб вони забули напружене життя у своїх селах. Діти ходили на ковзанку та мали екскурсії по визначних місцях Рівного, до історичного Острога, побували у музеях, ходили до церкви, їли кутю, колядували. 14-річні діти в сім’ях, які приймали дітей зі сходу, навчили гостей допомагати собі і родині. Більшість з них уже працює – миють посуд, печуть піцу, прибирають, продають, доглядають за старшими особами.

Надійшла подяка з Мотопіхотного батальйону 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бриґади: „Дякуємо за солодкі подарунки на свято Святого Миколая! Ми раді, що ваша чуйність надає можливість підвищити бойовий дух військовослужбовцям батальйону, який бере участь у проведені Операції об’єднаних сил, та відчувати  себе потрібними українському народові. Бажаємо Вам, наснаги, успіхів і Божої опіки!“

Написали з Сіверодонецької обласної санаторної школи: „Адміністрація та дитячий колектив школи щиро дякують Вам за солодкі подарунки, за Вашу підтримку та за Ваші щирі і чуйні серця. Нехай Ваша доброта і щедрість повернуться сторицею“.

Озвалося Міське управління освіти військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької области: Вклоняємося Вам за небайдужість до наших дітей, за неоціненний вклад у розвиток благодійности. Подаровані Вами солодощі допомогли дітям та їх батькам відчути піклування та увагу, казковий святковий настрій. Нехай щиросердна радість дітей буде Вашим оберегом!“.

З Маріюпільської міської організації Товариства Червоного Хреста України написали: „Ця допомога особливо цінна тим, що далеко від нашої країни живуть люди, які розуміють усі труднощі та проблеми вимушено переселеної особи. Ці люди залишились віч-на-віч з життєвими обставинами, перенесли психологічні та фізичні травми, матеріяльні труднощі і тільки допомога таких щедрих, милосердних організацій як Ваша допомогла вижити. Надана підтримка маленьким дітям у вигляді новорічних подарунків, одягу, предметів побуту та гігієни – це неоціненна допомога у скрутний час“.

Коментарі закриті.