20 липня, 2018

Дні Канади провели у Львові 

Учасники відкриття виставки „Українська еміґрація до Канади“ в Центральному державному історичному архіві України. (Фото: Тарас Яворівський)

ЛЬВІВ. – У Центральному державному історичному архіві України 27 червня відбулося відкриття виставки „Українська еміґрація до Канади“, присвяченої Дням Канади у Львові. Виставка була організована за сприянням голови обласної державної адміністрації Олега Синютки. Помолився разом з присутніми декан Личаківський о. Андрій Дикий. 

Заступник директора архіву Євгенія Лісовська, відкриваючи виставку, розповіла про документи, які зберігаються в архіві стосовно української еміґрації до Канади. Виступили директор департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда, начальник відділу мистецтв культури обласної державної адміністрації Василь Гладкий, Почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович, ініціятор заходу Зіновій Яворівський. 

Начальник відділу використання інформації документів архіву Ігор Смольський провів екскурсію по виставці. Далі виступили директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник, голова історико-краєзнавчого товариства „Літопис“ Роман Мелех, головний редактор видавництва „Левада“ Богдан Горбовий, автор програми підвищення правової культури Борис Мудрий. 

Після закінчення у програмі на „Львівському радіо“ взяли участь О. Винницька-Юсипович і З. Яворівський, який зазначив, що саме діяльність організатора еміґрації до Канади, уродженця Жовківщини д-ра Йосипа Олеськіва, який жив і працював у Львові та похований на Личаківському цвинтарі, вплинула на вибір місця святкування Днів Канади.

Коментарі закриті.