22 березня, 2019

Гройсман відвідав Острозьку академію

Прем’єр-міністер України Володимир Гройсман у супроводі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, представників державної влади Рівненської области та міста Острога‚ а також університету. (Фото: Влад Мусієнко)

ОСТРОГ, Рівненська область. – До Національного університету „Острозька академія“ 1 березня завітав Прем’єр-міністер України Володимир Гройсман у супроводі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, представників державної влади Рівненської області та міста Острога.

За доброю традицією гостей зустріли ректор Ігор Пасічник, представники студентства та професорсько-викладацького складу, а також театралізовані герої: князь Василь-Костянтин Острозький – засновник Острозької академії і княжна Гальшка Острозька – фундаторка цього осередку.

Приводом для зустрічі стало відкриття чергової сесії міжнародної дискусійної плятформи „Острог Forum 2019“. Цього разу темою обговорення була національна безпека як синерґія економіки та освіти. У своїй доповіді Прем’єр-міністер зазначив, що період із 2004 до 2014 року вважає десятиріччям втрачених можливостей, адже Україна мала достатньо потужну економіку і потребувала лише єдиного – системних реформ. 

„Коли наш ворог прийняв рішення щодо захоплення української території, ми були дуже ослаблені. Перед нами стояв вибір – або ми впадемо, або вистоїмо у цій гібридній війні. Наша економіка фактично була забльокована, адже до 2014 року ми були енерґетично повністю залежні від Російської Федерації. З боку ворога ми отримували постійну інформаційну аґресію, низку кібератак. Увесь спектр зброї, який застосовував ворог, був дуже широким і потребував від нас стійкости“, – зазначив В. Гройсман.

За словами В. Гройсмана, добробут країни великою мірою залежить від якости освіти, тому він вважає виправданим використання нових підходів до освітньої системи – від дитячих садочків до вищої школи.

Студенти та викладачі мали можливість спілкуватися з В. Гройсманом про підтримку представників середньої кляси в Україні, сприяння розвитку освітніх, культурних ініціятив.

Міністер освіти і науки України Л. Гриневич у своїй доповіді відзначила актуальність тематики „Острог Forum-2019“, а саме взаємодію економіки та освіти як базову складову національної безпеки України.

Наприкінці зустрічі ректор академії І. Пасічник вручив В. Гройсманові найвищу відзнаку університету – срібну медалю „Василь-Костянтин Острозький“. У свою чергу гості пообіцяли виділити 10 млн. грн. на добудову нового корпусу Острозької академії, який плянують відкрити у вересні.

Коментарі закриті.