7 грудня, 2018

В Україні відзначили 85-річчя Голодомору

Виступ Патріярха Філарета на меморіяльній сесії у Верховній Раді України. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – Маштабними заходами Україна та світ відзначили 85-ті роковини Голодомору. Відбулись Міжнародна акція „Запали свічку пам’яті“, Міжнародний форум „Україна пам’ятає, світ визнає“, меморіяльне засідання Верховної Ради України, виставка „Україна 1932-1933. Геноцид голодом“ та загальнодержавні жалобні заходи 24 листопада‚ покликані вшанувати пам’ять жертв Голодомору-геноциду у 1932-1933 роках.

24 листопада біля Меморіялу жертвам Голодоморів Патріярх Української Православної Церкви Київського Патріярхату Філарет провів Поминальну молитву за безневинно убієнних голодом, а Президент України Петро Порошенко виступив з промовою про засудження московсько-імперського тоталітаризму. 

Також були проведені жалобні заходи у залі пам’яті Національного музею „Меморіял жертв Голодомору“, у яких взяли участь представники вищих органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськости, духовенства та делеґації закордонних гостей. 

Спілка Української Молоді в Україні ініціювала проведення акції „Сопричастя“ на знак духовної єдности з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Голодомору та терору. Завдань акції „Сопричастя“ було вшанування пам’яті жертв Голодомору шляхом посту, молитви та доброї справи. 

Поминальна хода 24 листопада біля Меморіялу жертвам Голодоморів. (Фото: Георгій Лук’янчук)

Коментарі закриті.