11 травня, 2018

В Україні вшанували пам’ять загиблих 

Президент України Петро Порошенко покладає квіти до могили Невідомого солдата. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України)

КИЇВ. – У містах і селах України 9 травня відбулося вшанування пам’яті загиблих під час Другої світової війни. Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністер Володимир Гройсман та інші офіційні особи разом з ветеранами Другої світової війни взяли участь у церемонії. 

Урочиста хода пройшла до могили Невідомого солдата‚ де президент поклав квіти‚ також було встановлено вінок зі стрічкою національних кольорів.

Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання. Після цього на території Національного музею історії України у Другій світовій війні відбулася церемонія складання військової присяги майбутніми бійцями 101-ої окремої бриґади.

Перед її початком П. Порошенко заявив, що у тій війні українці відіграли надзвичайно важливу ролю‚ також у лавах Української Повстанської Армії. Він зауважив, що пам’ять про колосальні людські жертви Другої світової війни, про тисячі дощенту зруйнованих міст і спалених сіл вкотре застерігає світ від небезпеки повторення подібної катастрофи.

„І так само, як наші предки боронили Україну від нацистського нашестя, ми тепер захищаємо нашу славну Україну від московської орди“, – сказав П. Порошенко. 

 

Коментарі закриті.