6 серпня, 2020

В Еспанії вийшла книга про Лесю Українку

МАДРИД. – У Посольстві України в Еспанії 3 липня відбулася зустріч Посла України Анатолія Щерби з еспанським письменником, автором численних книг про видатних людей Еспанії та світу Хосе Андресом Альваро Окарісом з нагоди нещодавньої публікації його нової праці „Леся Українка – душа України”. До книги увійшла збірка поетичних та драматичних творів видатної української поетеси еспанською мовою.

Посол України Анатолій Щерба (зліва) і Хосе Анд­рес Альваро Окаріс. (Фото: Embajada de Ucrania)

Минулого року творчий доробок Х. Окаріса збагатився книжкою „Тарас Шевченко – голос вільної України”, до якої також увійшла збірка творів Кобза­ря еспанською мовою.

За значний особистий внесок Х. Окаріса у справу поширення творів клясичної української літературної спадщини та інформації про видатних українських мистців в еспанському суспільстві, а також сприяння розвитку культурного співробітництва між Україною та Еспанією Посол А. Щерба нагородив еспанського письменника Почесною грамотою Посольства України в Еспанії”.

Книга „Леся Українка – душа України” вийшла у світ на відзначення 150-річчя поетеси та внесення ЮНЕСКО цієї події до календарів пам’ятних дат 2020 та 2021 років. На вшанування великої дочки українського народу та її внеску у розвиток світової культури мерія міста Мадрид присвоїла ім’я Лесі Українки площі у столиці Еспанії, на якій розташоване Посольство України, а також підтримала пропозицію дипломатичної установи України щодо встановлення на цій площі пам’ятника поетесі.

„Укрінформ”

Коментарі закриті.