1 листопада, 2018

В Дюсельдорфі запалили свічку пам’яті

Учасники Міжнародної акції „Запалімо свічку пам’яті!“ в Дюсельдорфі.

ДЮСЕЛЬДОРФ, Німеччина. – 17 жовтня активісти громади українців федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, спільно із співробітниками Генерального консульства України в Дюсельдорфі, членами товариства „Pro Ukraine e.V“ разом з небайдужими громадянами Німеччини взяли участь у Міжнародній акції „Запалімо свічку пам’яті“, присвяченій 85-им роковинам Голодомору в Україні.

Поминальний захід відбувся на центральній площі міста, де священник Української Греко-Католицької Церкви о. Микола Павлик провів Панахиду за жертвами Голодомору в Україні 1932-1933 років. Присутні спільно помолилися за душі невинно замордованих голодом. 

Генеральний консул України в Дюсельдорфі Владислав Єгоров, голова правління товариства „Pro Ukraine e.V“ Віра Костюк-Буш розповіли присутнім та перехожим про злочин, скоєний радянським режимом проти народу України та про мільйонні жертви, яких зазнав український народ. 

Консул Оксана Кобець та голова товариства „Український дім Дюсельдорф“ Ірина Ястреб зачитали імена 85 дітей з Дніпропетровщини, заморених голодом, а присутні на акції діти виклали із запалених 85 лямпадок хрест на знак пам’яті про невинних жертв трагедії, наймолодшій з котрих було лише два дні від народження.

У заході взяв участь активний член громади Степан Голошівський, 10 жовтня 1933 року народження, котрий пережив Голодомор 85 років тому.

Було зачитано лист-петицію Центральної Спілки Українців в Німеччині до Федерального уряду Німеччини про визнання на федеральному рівні Голодомору геноцидом українського народу.

Акцію закінчили співом українських пісень під акомпаніямент бандури.

Коментарі закриті.