7 травня, 2020

Відбулася нарада директорів шкіл українознавства

Матуральні іспити переводитимуться через інтернет

 

НЮ-ЙОРК. – 23 квітня, в програмі „Zoom”, відбулася дистанційна нарада директорів шкіл українознавства США. У ній взяли участь 16 очільників шкіл Ню-Йорку, Чикаґо, Дітройту, штатів Ню-Джерзі, Конектикат, Огайо. Темою зустрічі було обговорення питань, пов’язаних з матуральними іспитами цьогорічних випус­кників.

Голова Шкільної Ради Володимир Боднар ознайомив учасників дистанційного форуму з новими правилами іспитів. У зв’язку з карантиною вони дещо зміщені в часі, тобто замість 4 квітня, як було запляновано раніше, перший письмовий іспит – з української мови і літератури відбудеться 9 травня.

Оскільки майже усі школи українознавства перейшли на дистанційну форму навчання, то і матуральні іспити відбудуться в цьому режимі. Вперше, в історії шкільництва, як і багато чого у час пандемії коронавірусу, вчителі, дорадники, члени комісій екзаменуватимуть учнів через інтернет – відеозв’язок.

Виникало багато запитань про те, як технічно забезпечити дотримання правил при виконанні надісланих учнями завдань, уникнути порушень щодо самостійности учня у написанні відповідей. Директори шкіл ділились також думками щодо формату, у якому мають учні пересилати свої роботи, оцінювання в нових умовах, видачі свідоцтв про закінчення українознавчих студій та інше.

Другий письмовий іспит з історії, географії та культури відбудеться також в один і той сам час в усіх школах, а саме 16 травня. А усні іспити з цих предметів кожна школа проводитиме за своїм календарним розкладом.

На терені Північної та Центральної Америки до випускних іспитів приступить понад 100 студентів старшоклясників.

Коментарі закриті.