19 березня, 2020

Відбувся п’ятий конкурс „Ше.Пісня“

Лавреатка у номінації „Співана поезія“ Уляна Шерстій з Тернополя з Ярославом Джусем (в центрі) та гуртом „Шпилясті кобзарі”.

КИЇВ. – Всеукраїнський конкурс пісень на слова Тараса Шевченка „Ше. Пісня” вже п’ятий раз зібрав учасників з усієї України. Цього року організатори отримали 39 заявок на участь. Учасники пред­став­ляли Івано-Франківську область, Мико­лаїв, Старобільськ Луганської области, Київ та Київ­щи­ну, Черкащину (окрема з села Моринці, де наро­дився Т. Шевченко), Хмельниччину, Дрогобич, Львівщину, Чернігів, Житомир, Тернопіль.

Серед конкурсантів були Заслу­жена артистка України Руслана Лоц­ман і новостворений гурт „Зграя”, фіналісти минулих років Віталій Радиш, Богдан Тарасюк, Володимир Пироженко, Віталій Кобзар.

У жюрі конкурсу цього року були Сергій Фомен­ко з гурту „Мандри”, Ярослав Джусь – засновник гурту „Шпилясті кобзарі”, Дмитро Добрий-Вечір з гурту „Вій” та Юлія Капшу­ченко-Шумейко – зас­новниця фес­тивалю „Ше.Fest”. Після голосування, яке тривало 23-29 лютого, жюрі та глядачі обрали 10 найкращих. Фіналістами стали гурти „Sofie Fraser Project“ (Львів), „Зграя” (Київ), „Loca Deserta“ (Нова Каховка), „Конец іюля” (Старобільськ), „VM“ (Житомир), Ліза Жарікова (Київ), співачка Зірниця (Київ), Вікторія Падалко (Київ), Уляна Шерстій (Тернопіль), тріо „Лоцман” (Київ), тріо „Козачка” (Київ).

Головне дійство конкурсу з роз­поділу перших місць у номінаціях та головної нагороди відбулось на святковому ґала-концерті в день народження Тараса Шевченка 9 березня в Білій залі Будинку пись­менників за сприянням Національної спілки письменників України).

До участи в концерті організатором якого був фестиваль „Ше.Fest”, були запрошені брати Капранови, Дмитро Лінартович, Сергій Василюк, гурт „Шпилясті кобзарі”. Концерт провели ведуча Юлія Капшученко та режисер Олександр Висоцький з командою. Головну нагороду конкурсу та нагороду „Вибір глядачів“ отримав гурт „Sofie Fraser Project“ (Львів).

Перше місце у номінації „Співана поезія“ посіла Ліза Жарікова з Києва (зліва) і друге – Вікторія Падалко (Київ). (Фото: Георгій Лук’янчук)

Коментарі закриті.