26 березня, 2020

Вручено Відзнаки ім. Івана Багряного

ДНІПРО. – В актовій залі Коледжу електрифікації урочисто вручено Відзнаки ім. Івана Багряного 2019 року за вагомі досягнення в галузях науки, освіти, культури, активну державотворчу та громадську діяльність громадян України і представників української діяспори.

Директор коледжу Микола Цоко­ленко провів екскурсію по краєзнавчому музею, демонструючи історію цього навчального закладу. Гості затримались біля експонатів, присвячених загиблим випускникам, які билися за незалежність і територіяльну цілісність України.

Нагородження, яке відбулося 30 жовтня 2019 року, почалось після виконання державного гимну України. Серед відзначених – молодший лейтенант Дмитро Кошка, який захищав державний суверенітет України, а зараз викладає в Дніпров­ській політехніці; Віктор Рудь – правник, один з діячів української діяспори США; священик-емерит Україн­ської Православної Церкви США Олексій Лімонченко, голова Микіль­ської сільської ради Дніпропетров­ської области Віталій Копиль­цов, режисер-постановник масових заходів Інга Лазебна та посмертно д-р Евгенія Пастернак.

Надійшов вітальний лист від колеґ лавреатки з Канади. Його прочитав шеф-редактор журналу „Бористен“ Фідель Сухоніс. У ньому зокрема були такі рядки: „Від імені дирекції Пансіонів ім. Івана Франка прошу прийняти наш щиросердечний привіт і поздоровлення. Ми повністю підтримуємо номінацію нашого довголітнього директора, св. п. Евгенії Пастернак Відзнакою ім. Івана Багря­ного. З правдивою до Вас пошаною, Тереня Тонко­вич, екзекутивний директор Пансіонів ім. Івана Франка, Торонто-Місісаґа“.

Нагороджені отримали дипломи та тарелі з петриківським розписом та портретом І. Багря­ного. Під час урочистої події лунали виступи відомого автора та виконавця Воло­димира Забари, переможця конкурсу „Х-фак­тор“ 25-річного Івана Чиже­вича, ансамбля коледжу „Феєрія“ та інших.

Привітали лавреатів Ф. Сухоніс, В. Рудь, І. Лабез­на, історик Ельдар Тагієв та відома співачка, Заслу­жена діячка культури Грузії Таміла Гва­джая, яка заспівала „Червону руту“ та „Суліко“.

Фундація ім. І. Багряного – неприбуткова добродійна організація української діяспори, утворена з метою впровадження його патріотичних ідей через публікацію і поширення його творів, видання книжок, близьких його ідеям. Представником Фунда­ції у Дніпропетровській області є Все­україн­ський щомісячник „Бористен“ (шеф-редактор Ф. Сухо­ніс).

Коментарі закриті.