2 березня, 2018

Виставка пам’яті жертв Великого терору 

Василь Овсієнко – 13 років в’язниць за „антирадянську аґітацію і пропаґанду“. У справах проходив як „особливо небезпечний рецидивіст“, стоїть біля своєї тюремної роби. (Фото: Сергій Нужненко / Радіо Свобода)

КИЇВ. – 20 січня у Музеї шістдесятництва відкрили виставку „Геть від Москви!“, яка розповіла про злочини Російської імперії та СРСР проти українського народу та реставрацію тоталітаризму в Росії, брехливу російську пропаґанду та українську відповідь на ці виклики.

Під час презентації виставки виступили відомий радянський політв’язень і дослідник тоталітарної системи в СРСР Василь Овсієнко, донька політв’язня Кирила Осьмака (президента Української Головної Визвольної Ради) – Наталя Осьмак, голова Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих Орися Сокульська.

Акторський колектив показав Вертеп, а Н. Осьмак – документальний фільм про страдницький шлях свого батька в сталінській тюрмі. Виставку підготувала завідуюча музеєм Олена Лодзинська до 80-річчя Великого терору в СРСР та 100-річчя проголошення Незалежности України.

Коментарі закриті.