9 березня, 2018

Виготовимо білих ангеликів

У четверту річницю Революції Гідности Українська Православна Церква США молитовно згадує тих, хто трагічно загинув у Києві. Українці вивішували білих паперових ангеликів на деревах по вулиці в центрі міста біля Майдану Незалежности, де людські життя були втрачені. Разом з нашими співгромадянами, наша громада буде також належно вшановувати пам’ять загиблих, вивішуючи ангеликів з білого паперу. З благословення Митрополита Антонія ми просимо всі місцеві парафії та церковні громади приєднатися до нас, згадуючи про загублені людські життя під час Революції Гідности.

15 квітня у Провідну Неділю у Центрі Митрополії, після Літургії‚ ми розвішаємо білі паперові ангелики на деревах вздовж дороги перед Церквою-пам’ятником св. Андрія. Ми просимо всі парафії та молодь зробити ангеликів, щоб їх розвішати на деревах. Ви можете вирізати ангеликів за шаблонами, або бути творчими і зробити своїх власних ангеликів. Ми просимо, щоб вони залишалися тільки білими і були готові, щоб причепити на дерево. Будь ласка, надсилайте або доставте ангеликів до Консисторії УПЦ США до 1 квітня.

В лютому, в ротонді Консисторії УПЦ США в Сомерсеті, Ню-Джерзі‚ було зведено меморіяльне біле дерево, заповнене ангеликами, яке символізує невинність життя втрачених під час насильницьких зіткнень. Протягом наступних двох місяців відвідувачі Консисторії зможуть переглянути фотографії з постійної колекції Українського Історично-Освітнього Центру, шолом і значки, що носили волонтери. Під час перегляду експозиції відвідувачі можуть повісити ангелика на дереві, оскільки ми вшановуємо річницю упродовж весняного періоду.

 

Коментарі закриті.