20 лютого, 2020

Вдало поєднали моду і танець

На сцені – український танець.

ПЕРТ-АМБОЙ, Ню-Джерзі. – 9 лютого Українська католицька церква Святого Успіння (парох о. Іван Турик) і Школа танцю „Надія“ (керівник Надія Лемеґа) у місцевій школі влаштували фестиваль „Барви України“, в основі якого був показ істо­ричного народного одягу різних реґіонів України, які надала відома мисткиня одягу Оксана Парута, лавреатка і фіналістка багатьох конкурсів моди, відомого українського конкурсу „Печерські каштани“.

Н. Лемеґа органічно поєднала показ з виконан­ням народних танців тих реґіонів, які були представлені у народних шатах. Програму вели Н. Лемеґа і Анна Кукуруза.

Участь у святі взяли працівники Генерального консульства України в Ню-Йорку – консул Ілона Лапа з дочкою Міланою, віце-консул Володимир Кравців з дружиною Альоною, а також Вікторія Шуба і Юрій Овчаренко з дружиною Іриною.

Консул Ілона Лапа (в центрі) вручає грамоти подяки, поруч ведучі Надія Лемеґа (зліва) та Анна Кукуруза.

Свято відкрив молитвою о. І. Турик. Моделями були учасники і учасниці шкіл танцю. До кожної колекції ведучі давали пояснення двома мовами адже у залі були не лише українці. Таким чином були показані зразки національного одягу Наддніпрянщини, Слобожанщини, Причор­номор’я та Приазов’я, Поділля, Полісся, Опілля, Волині, Гуцульщини, Лемківщини, Буковини, Покуття та Закарпаття. В другій частині імпрезі на подіюм виходили також наймолодші учас­ники показу і це викликало велике захоплення публіки.

Співає Мар’яна Стецьків.

На сцені танцюристи з Перт Амбою та Байону показали танці „Ой, гоп гопака!“, „Гай зеленень­кий“. „Сині оченята“ (знову наймолодші), „Гарна господиня“, „Волинські візерунки“, „Плескач“, бойківську польку, гуцульський і закарпатський танці, подільську весільну польку (вперше представлена композиція Н. Лемеґи), інші танці, а на завершення – традиційній гопак. Співали Мар’яна Стецьків та Діана Савчин.

Ведучі вручили подячну грамоту В. Кравціву, який надав велику допомогу на кордоні США при перевезенні одягу з України, а консул І. Лапа вручила подяки від Генерального консула Олексія Голубова Н. Лемезі, о. І. Турикові та іншим орга­нізаторам дійства. Серед таких організаторів і меценатів були звукорежисер Денис Урсу, мисткиня Ольга Міхневич, Юліан Чапля, Максим Костецький, Ярослав і Н. Лемеґи, Майя Кодак, Нільсон Юсупов, компанії „PK Construction“ (Петро Кукуруза), „Wegmans“, численні добровольці.

Відбулася льотерія творів мистецтва і подарун­ків. Діяла українська кухня. Було розгорнуто продаж вишиваних виробів О. Парути, модного взуття, сувенірів. Свої послуги пропонував „Monmouth Medical Center“.

Моду демонструють наймолодші.

 

Показ одягу різних реґіонів.

Коментарі закриті.