18 лютого, 2021

Ізраїльські актори проти анексії Криму

Дім Амор (фото з особистого архіву)

ТЕЛЬ-АВІВ. – Режисер і засновник ізраїльської Школи театру і кіно Дім Амор має 36 років. Він з успіхом поставив в Ізраїлі спектаклі за творами клясиків світової літератури, серед яких особливою популярністю в ізраїльського глядача користується вистава „Відьма“ за твором Миколи Гоголя „Вій“. Цю роботу театр кілька років тому представив публіці п’яти міст України. У плянах були гастролі в інших містах і країнах, але завадила пандемія.

Однак, зараз хвилює Д. Амора та його колеґ продовження анексії Криму Росією та відвідини українського півострова артистами Росій­ської Федерації. Ґільдія акторів Ізраїлю, яку створив та очолює Д. Амор, звернулася з відкритим листом до Ґільдії акторів Росії, яку очолює Микита Михалков, з проханням не популяризувати незаконну анексію Криму та припинити гастрольні поїздки співаків та акторів до тимчасово окупованого Криму.

Ось про що йдеться в листі. „Вимагаємо: запобігти пропаґанді анексії Криму та припинити порушувати закони України! Відомо, що багато членів Ґільдії акторів Росії відвідують Крим як туристи або з метою гастрольної діяльности. Але ж вони порушують закони України і міжнародне право, пропаґуючи анексію півострова, допомагаючи окупаційній владі порушувати територіяльну цілісність України. Всі вони працюють на території України без робочої візи. Ми, члени ізраїльської Ґільдії акторів, розуміємо, що Крим – це Україна! Тому вимагаємо Вас зробити все можливе, аби запобігти порушенню законів міжнародного права. А ще – провести роз’ясню­вальні роботи з акторами Ґільдії. Разом ми зможемо боротися з аґресорами анексії Криму. В нас є список членів Ґільдії, а також акторів естради, які порушили закони України, міжнародне право і відвідали Крим. Серед них – Олег Газма­нов, Григорій Лепс, Ольга Бузова, Лоліта Миляв­ська та багато інших.

Всього – 59 осіб. Асоціяція акторів „Маген“, Ізраїль, не може стояти осторонь порушень міжнародних прав та цілісности України. Адже чимало з названих акторів виступають на сценах єврейської держави, яка на офіційному рівні не підтримала анексію Криму. Тому ми готові допомогти Україні боротися за свою свободу та незалежність. Важливо зауважити, що в асоціяцію „Маген“ звернулися правозахисники з України, аби ми вивчили цю ситуацію і допомогли друзям з України поширити інформацію в соціяльних мережах. Пов­торюю: Крим – це Україна і ми будемо продовжувати боротьбу за його повернення додому“.

Коментарі закриті.