6 жовтня, 2017

Створено громадську спілку „За україномовний Київ“

Учасники установчих зборів громадської спілки „За україномовний Київ“. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 15 вересня в Національній спілці письменників України відбулися установчі збори громадської спілки „За україномовний Київ“, що стане єдиним центром для утвердження української мови у Києві. Головою нової організації обрано президента Інституту реформ та розвитку Києва Олександра Вовченка.

Серед головних завдань новоствореної організації є забезпечення всебічного розвитку і повноцінного функціонування державної української мови в усіх сферах суспільного життя Києва на основі пробудження історичної пам’яті, формування у мешканців столиці національної свідомости й самоповаги, виховання в них почуття відповідальности за долю відновленої української державности, а також захист прав і свобод, задоволення соціяльних, культурних, просвітницьких та інших потреб жителів Києва та громадян України.

Здійснюватиметься громадська контроля обов’язкового використання державної мови службовцями під час виконання ними своїх посадових обов’язків‚ дотримання мовного режиму в дошкільних, середніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах та науково-педагогічних установах Києва‚ за мовним оформленням оголошень, реклями та інших написів і вивісок на вулицях Києва відповідно до вимог української літературної мови. Визначено й інші завдання.

Коментарі закриті.