11 серпня, 2016

Музичний фестиваль СУМ дарує надію

Вишкільники Спілки Української Молоді зустрілися з музичним гуртом „Антитіла”.  (Фото: Христя Іваник)

ЕЛЕНВІЛ, Ню-Йорк. – 1-4 липня відбувся шостий щорічний музичний фестиваль Спілки Української Молоді (СУМ) в Америці „Надія є!” на Оселі СУМ. Фестиваль розпочався 1 липня техно-музикою та лазерним промінням під проводом Д.Ж. Стася. 2 липня відбувся виступ гурту „Браття з Карпаття”. На святі також продавали під шатрами українські вишивки, музичні диски та мистецькі вироби.

2 липня учасники Виховно-вишкільного та Старшо-юнацького таборів зустрілися з головним співаком Тарасом Тополею та іншими членами популярного музичного гурту „Антитіла з Києва”. Музиканти розповіли про виступи на Майдані в 2013-2014 роках, підтримку українського війська на війні.

Відбувся концерт на великій сцені, де понад 1,000 глядичів стали свідками першого виступу гурту у Північній Америці. Молодь махала українськими прапорами під час концерту, виявляючи патріотизм та любов до України.

Після концерту відбулася забава під музику оркестри „Світанок” до самого ранку.

3 липня Літургію в каплиці відслужив о. Ігор Міджак, капелян СУМ в Америці. Опісля відбулося урочисте Свято Героїв та покладання вінків в пам’ять сучасних та минулих героїв України‚ проведене Організацією Оборони Чотирьох Свобід України та СУМ.

Співає Тарас Тополя. (Фото: Христя Іваник)

Співає Тарас Тополя. (Фото: Христя Іваник)

Увечорі виступали солістки з України Юля Вусько й Ольга Обертос та танцювальний ансамбль „Іскра” з Випані, Ню-Джерзі. Під час фестивалю продавались смачні традиційні українські страви.

Назва річного фестивалю походить з першого фестивалю в 2011 році‚ на якому виступила популярна українська музична група „Madheads” з піснею „Надія є!”

Коментарі закриті.