6 лютого, 2020

Провели показ державницької літератури

Редактор газети „Культура і життя” Євген Букет з новими книгами на презентації в Національному музеї Революції Гідности. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – В Національному музеї Революції Гідности 22 січня відбулася презентація третього тому енциклопедії „Подєбрадський полк“ Армії УНР”‚ який з’явився завдяки зусиллям Романа Коваля, Віктора Моренця та Юрія Юзича. Історичний клюб „Холодний Яр” вперше провів презентацію своїх видань у цьому музеї.

З вітальним словом виступив генеральний директор музею Ігор По­ши­вайло. Співачка Леся Рой з Чорно­морська першу пісню присвятила Героям Майдану‚ а в дуеті з Валерієм Гладунцем виконала ще одну пісню – „А як ти підеш на війну”.

Промовляли Р. Коваль, В. Моренець та Ю. Юзич, видавець Марко Мель­ник, професори Василь Шенде­ровський та Іван Ющук, науковець Євген Луняк, письменник Сергій Мартинюк.

На святі патріотичної літератури були презентовані й видання інших авторів. Василь Ковтун з Фастова представив поетичну збірку „До­­рогою через Майдан”, редактор газети „Культура і життя” Євген Букет – впорядковану ним збірку „Коліїв­щина: право на повстання”, а режисер Іван Канівець – календар на 2020 рік „Українці в революції”.

Кобзар Тарас Силенко заспівав пісню „Роковини” на слова подільського отамана Ананія Волинця. Пролунала пісня „Ой, у лузі червона калина”.

Допомагали в підготуванні завершального тому енциклопедії Вла­дислав Карпенко, Надійка Овчарук, Тарас Беднарчик, Кость Завальнюк‚ спонзорували видання Олег Ситюк, Олександр Ткачук, Ігор Сметанський.

Коментарі закриті.