22 листопада, 2016

У США завершились благодійні вечори на підтримку УКУ

Президент УКУ Владика Борис Ґудзяк та Наталія Яресько. (Фото: Максим Прокопів)

ЛЬВІВ. – Цього року добігає кінця перша семирічна кампанія з розвитку Українського Католицького Університету (УКУ) „Нове покоління для нової України!“. З цієї нагоди у Лос-Анджелесі, Бостоні, Філядельфії, Чикаґо, Ню-Йорку, а також раніше у Ню-Джерзі відбулися благодійні вечори на підтримку університету.

Завдяки щедрій підтримці жертводавців та спонзорів УКУ зібрав понад 750 тис. дол.

Кампанія з розвитку УКУ розпочалася у 2010 році. Тоді в УКУ діяло два факультети, шість основних освітніх програм. Сьогодні в університеті – шість факультетів, вісім бакалаврських, 19 маґістерських та аспірантських програм, 22 освітніх інститути та центри. Завдяки підтримці благодійників з різних країн за ці роки вдалося побудувати іноваційний студентський колеґіюм, багатофункційний навчальний корпус, унікальну університетську церкву св. Софії – Премудрости Божої, розпочато будівництво Центру ім. Митрополита Андрея Шептицького.

Проте не будинки є основними, а те, що в них відбувається: виховання нового покоління, навчання, наукова і суспільна праця, духовне життя.

„Систему, яка погрузла в корупції, не змінить декілька нових осіб на ключових посадах чи антикорупційний комітет. Для таких змін потрібно ціле покоління нових провідників. Покоління, яке виховане на цінностях. Покоління з принципами та етичними засадами. Поління з моральним компасом. І це те, що робить УКУ. Кожного дня студенти УКУ отримують знання та інструменти, як зробити цей світ кращим“, – з такими словами звернулася до приятелів УКУ Наталія Яресько – почесний гість благодійного вечора в Чикаґо, яка була сенатором УКУ і спостерігала за його розвитком.

Гості благодійного вечора в Ню-Йорку. (Фото: Роман Верхняк)

Гості благодійного вечора в Ню-Йорку. (Фото: Роман Верхняк)

Почесними гостями благодійного вечора в Ню-Йорку були Міністер освіти та науки України Ліля Гриневич та новопризначений декан Школи громадського здоров’я при університеті Мериленд, контр-адмірал Служби охорони здоров’я США, заступник Головного лікаря США (з 2010 до 2015) Борис Люшняк.

Л. Гриневич зазначила: „УКУ демонструє приклад для інших державних навчальних закладів України‚ є носієм основних новацій в системі вищої освіти України. Університет розбудовує ціннісну плятформу для української нації. Нам потрібні чесні судді – тоді матимемо судову реформу та правову державу, відповідальні вчителі та журналісти. Таке покоління фахівців виховує УКУ“.

Б. Люшняк розповів, наскільки важливими для України є відкриття Школи реабілітаційної медицини УКУ та праця Інституту психічного здоров’я. „Все те, що робить університет, дає надію на краще майбутнє України“, сказав він.

Що є не так зі світом? Що є добре і як допомогти молоді рухатися у правильному напрямі? Над цими непростими питаннями гості роздумували разом з президентом УКУ Владикою Борисом Ґудзяком, який сказав: „Кожна людина є таїнством. Революція гідности, яка відбувалася на наших очах і з нашою участю, визнавала Богом дану гідність у братові та сестрі, яких ми брали за руку на Майданах від Києва до Австралії, від Брюселю до Чикаґо. УКУ дає моральний взірець для цілого українського суспільства. Він є провідним навчальним і науковим закладом України, стоїть в аванґарді соціяльних змін, єднає українців. Тому, що є вільним. Є вільним саме завдяки щедрій багаторічній підтримці людей з усього світу“.

Вперше до кампанії на підтримку УКУ приєднались Філядельфія та Лос-Анджелес.

Благодійний вечір у Філядельфії був присвячений підтримці реабілітаційних програм та організований у співпраці з Українською Федерацію Америки. Девіз вечора – „Перегони, щоб врятувати життя“ („The Race to Save Lives”).

Свою музику та тепло пісень гостям впродовж вечорів у США дарували Софія Федина та провідник популярного гурту „Мандри“ Сергій Фоменко (Фома).

Перша кампанія з розвитку УКУ майже завершена. Проте праця над розбудовою України, вихованням нового покоління тільки розпочинається. „Завершення кампанії – це ще далеко не кінець, а лише один початковий етап. УКУ продовжуватиме „бажати великого“, свідчити та служити, формувати нове покоління для нової України. Запрошуємо Вас мріяти і здійснювати мрії з нами“, – сказав Владика Б. Ґудзяк.

Український Католицький Університет

Коментарі закриті.