10 листопада, 2017

Виставка картин загиблого воїна 

Виставку відкриває співробітник обласного художнього музею, вдова загиблого воїна Олена Степанок.

КРОПИВНИЦЬКИЙ. – 13 жовтня у приміщенні обласної державної адміністрації відкрито виставку, присвячену воїнові, краєзнавцеві Вікторові Голому, який загинув у російсько-українській війні. Минулого року в містечку Знам’янка, що на Кіровоградщині, відкрили меморіяльну дошку загиблому рядовому зенітного розрахунку 42-го батальйону територіяльної оборони В. Голому.

Його батько – Анатолій Голіков, значну частину свого життя віддав Радянській армії. Кадровий військовий, вийшовши в запас, він не залишився байдужим до національно-патріотичного виховання, очолює районну організацію „Просвіти“ ім. Тараса Шевченка.

У цьому ж середовищі ріс його син Віктор. Він знав, що їхнє родове козацьке прізвище Голий, яке у Радянській армії під час служби батька переписали на Голіков, тож повернув собі справжнє прізвище – Голий. Отримав освіту, став співробітником міського краєзнавчого музею. Його хвилювала романтика Холодноярської республіки, до якої частково належала і Знам’янщина, цікавило давнє минуле. Пішов на війну і загинув.

На виставці представлені світлини, які розповідають про коротке, але сповнене гідними вчинками життя В. Голого.

Коментарі закриті.