23 березня, 2018

Україна посіла шосте місце на ХІІ зимовій Паралімпіяді

Урочиста зустріч національної паралімпійськоі збірної команди України на летовищі „Бориспіль“. (Фото: УНІАН / Олександр Синиця)

ПХЬОНЧХАН‚ Корея. – 9-18 березня відбулися ХІІ Зимові Паралімпійські Ігри, в яких, разом з 48 країнами світу, взяла участь національна паралімпійська збірна команда України, увійшовши в десятку найсильніших країн світу.

Команда України за загальною кількістю представлення спортовців посідала 11-те місце разом з командою Німеччини – 20 паралімпійців та 10 спортсменів-провідників. До складу команди входили представники 11 областей. Українці взяли участь у трьох з шести представлених на Іграх видах спорту – біятлоні, лещетарських перегонах, гірськолещетарському спорті (сновборді). 16 спортовців повернулись з високими нагородами, сім з яких – золоті.

Національна збірна команда України загалом виборола 22 медалі: сім золотих, сім срібних та вісім бронзових нагород, що є найкращим за якістю медалей результатом за останнє десятиліття. Вперше за 12 років паралімпійцям України вдалось вибороти таку кількість золота.

За результатами участи у іграх команда України посіла четверте місце за загальною кількістю здобутих нагород та шосте за кількістю золота.

Перші місця посіли США‚ представники Росії‚ Канади‚ Франції‚ Німеччини. 20 березня на летовищі „Бориспіль“ відбулась урочиста зустріч національної паралімпійськоі збірної команди України.

 

Коментарі закриті.