10 лютого, 2017

„Freedom House“: Україна залишається „частково вільною країною“ 

Директор Представництва „Freedom House“ в Україні Метью Шааф. (Фото: Український кризовий медія-центр)

КИЇВ. – За оцінкою „Freedom House“ Україна залишилася на тому самому місці – ,,частково вільна країна”. У той час як уряд продовжив реформувати країну, рівень розслідувань злочинів режиму Віктора Януковича залишається дуже низьким.

Про це під час брифінґу в Українському кризовому медія-центрі повідомив Метью Шааф, директор Представництва „Freedom House“ в Україні. ,,На непідконтрольній Україні території проводжуються маштабні порушення прав людини, які залишаються безкарними”, – додав він.

Після вбивства журналіста Павла Шеремети гостро стало питання безпеки журналістської діяльности в Україні. ,,Журналісти піддавалися насильству та погрозам”, – зазначив М. Шааф. „Також часто тиск на собі відчувають представники нетрадиційної статевої спільноти‚ хоча їхня акція демонстрації у Києві пройшов спокійно завдяки сильному захистові правоохоронних органів”, – додав М. Шааф.

Взагалі у 67 країнах світу рівень політичних прав та громадянських свобод знизився. Зріс він тільки у 37. ,,Перемога [Дональда] Трампа у США, вихід Великої Британії з ЕС, перемога націоналістичних партій у деяких частинах Европи – все це ставить під загрозу міцність альянсів та цінностей, які сформували інститути ґльобальної демократії, – вважає М. Шааф. – На цьому тлі Росія вмішувалася у політичні процеси у США та інших демократіях, посилила підтримку диктаторського режиму у Сирії, закріпила свою незаконну окупацію території України, посилила популістські партії у Нідерляндах, Великій Британії, Австрії“.

 

Коментарі закриті.