26 жовтня, 2016

110-річчя Івана Багряного відзначатимуть на державному рівні

Одне з давніх видань Івана Багряного.

Цього року на державному рівні серед вікопомних дат відзначатиметься і 110-річчя з дня народження Івана Багряного, що затверджено постановою Верховної Ради „Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році“.

2 жовтня виповнилося 110 років з дня народження І. Багряного – письменника, громадського та політичного діяча, а для мешканців Охтирки – земляка, сусіда, родича. Для моєї колеґи, авторки книги „Хто вкрав істину?“ Валерії Бакуліної, І. Багряний – невичерпне джерело надхнення і пошуку. Провівши журналістське дослідження про І. Багряного у розрізі ставлення до нього охтирців минулого року вона стала автором книги про нього. Сьогодні В. Бакуліна активно зустрічається зі школярами, розповідаючи молоді про результати власного дослідження. Вона дивується, як мало і молоді, і старші знають про І. Багряного і збирається й надалі проводити просвітницьку роботу.

Як в Охтирці відгукнуться на державну ініціятиву? Чи зможуть переламати пострадянську нетерпимість до патріота України, що прожив надскладне життя і помер на чужині? Вітаючи державну ініціятиву‚ вважаю, що рух до популяризації творчого спадку І. Багряного не повинен обмежуватися лише нею. Закликаю громадські об’єднання долучитися до цього процесу. Бажано без формалізму, а щиро і від душі.

Анна Протасова,

секретар Охтирського осередку Національної спілки  журналістів України.

Коментарі закриті.