5 серпня, 2016

Ґала-бенкет на Союзівці зібрав фонди на реабілітаційний центр в Україні

„Солідарність з Україною” була головною темою цієї добродійної імпрези, яка була зорганізована Українською Народною Фундацією (УНФ) у співпраці з УКУ у Львові.

Фундація, яка є благодійною філією Українського Народного Союзу і занимається доброчинною діяльністю в його імени, зібрала 33 тис. дол. на реабілітаційний центр УКУ через фонд ім. Маркіяна Паславського. Фонд був заснований в пам’ять уродженця США М. Паславського, котрий загинув в битві за Іловайськ в східній Україні.

Понад 100 присутніх гостей насолоджувалися в приємно-інтимному оточенні в стилі кабаре винятковими виступами головних зірок фестивалю: співаками Оксаною Мухою зі Львова, Івом Бобул і Вікторем Павліком з Києва, скрипалем Василем Попадюком з Торонто та співаком-піснярем Сергієм Фоменком (Фомою) з Києва.

С. Фоменко був майстром церемонії цього вечора. До нього долучилася Рома Лісович, скарбник УНФ, котра привітала всіх присутніх, подякувала їм за підтримку такого шляхетного почину й заохочувала бути щедрими у додаткових пожертвах щоб допомогти потребуючим реабілітації в Україні.

Ольга Зарічинська, директор департаменту розвитку при УКУ, поінформувала гостей про реабілітаційний центр університету і його пляни на майбутнє.

Сидячи в гарно прикрашеному наметі збудованому на мураві табору „Львів”, гості приємно розважалися при коктейлях, закусках та музиці перед тим як було подано вечерю з п’яти страв. На меню були бараболяні пляцки з кав’яром і розмариновою сметаною, зупа з холодними огірками, приготований лосось на зеленях з бальзамічною вінеґретою, каре ягня або солодка чілійська тріска, та тірамісу.

Дві представниці Посольства України у Вашінґтоні, радник для української діяспори Владислава Бондаренко й радник Оксана Шуляр передали привіт і найкращі побажання всім зібраним. Також з привітом до гостей виступила „Міс Україна-2013” Анна Заячківська.

Серед присутніх гостей була родина Маркіяна Паславського, знаного як „Франко” серед своїх товаришів по зброї в добровольчому батальйоні „Донбас”, до якого він вступив щоб боротися проти проросійських військ в східній Україні. Він загинув смертю героя 19 серпня 2014 року.

 (переклав Лев Іваськів)

gala

Коментарі закриті.