8 червня, 2016

Івана Франка вшанували в Ізраїлі

Учасники концерту „Весна кохання” у постановці самодіяльного театру „Шахар”. (Фото: Ісай Фуксман)

БАТ-ЯМ‚ Ізраїль. – 31 травня в Українському культурному центрі відбулася музично-драматична вистава „Весна кохання” у постановці самодіяльного театру „Шахар”, яким керує режисер-постановник, заслужена артистка України Тамара Горенштейн. Захід‚ проведений з підтримкою Посольства України в Ізраїлі‚ був присвячений Іванові Франкові з нагоди 160-річчя від дня його народження поета і 100-річчя від дня смерти цього єдиного номінанта на Нобелівську премію з літератури за 1915 рік.

Ведуча вечора Марія Фуксман в українському національному одязі прочитала вірш, який написала на честь І. Франка.

Розпочався концерт, на якому були присутні багато почесних гостей, віршами про кохання. Лунали пісні, ліричні та народні українські‚ а також на слова І. Франка у виконанні Олени Василькової, Олександра Вайнштейна, Т. Горенштейн, Василя Фалєєва. Усі були в єдиному настрої музики і кохання. Окрасою вечора були виступи дітей Данила Слободника і Маї Євдокимової. Пісні звучали українською і англійською мовами, на їдиш та івриті.

Глядачі дякували артистам оплесками і квітами. Посол України в Ізраїлі Генадій Надоленко подякував за повагу до творчости великого українця І. Франка та пошану до української культури, мови й вручив самодіяльним артистам листи-подяки.

Коментарі закриті.