10 березня, 2017

Євген Станкович відвідає Ню-Йорк

Композитор Євген Станкович.

НЮ-ЙОРК. – Український Інститут Америки та Концертна серія MATI 19 березня проведуть  концерт-зустріч з видатним українським композитором Євгеном Станковичем.

Концертові передуватиме розмова з композитором о 3-ій год. по полудні.

О 5-ій год. пополудні, в присутності композитора, відбудеться концерт творів Є. Станковича з участю „Powell Flute Artist“ – професора флейти Університету Центральної Фльориди Нори Лі Ґарсії‚ голови Струнного відділу Університету Конектикат, професора скрипки „Longy School of Music of Bard College“ Соломії Івахів‚ альбом якої „Ukraine – Journey to Freedom“ („Шляхом до свободи – Сторіччя клясичної музики для скрипки та фортепіяна) ввійшов до п’ятірки нових альбомів на iTunes‚ франко-американського віолончеліста Іва Дхарамража, який першим записав для фірми Koch та здійснив прем’єрне виконання твору Валентина Сильвестрова „Драма“ у Північній Америці‚ піяністки Тані Баністер – лавреата міжнародних конкурсів піяністів в Ню-Орлінсі та „Concert Artists Guild“‚ піяніста Філіпа Едварда Фішера, загальновідомого соліста, що виступав з Королівською національною оркестрою Шотландії, симфонічними оркестрами Копенгаґену, Тампере, Толедо та Джуліярд, а також камерного виконавця.

Є. Станкович є автором шести симфоній, шести балетів, багатьох творів для хору, камерної вокальної та інструментальної музики, музики до шести театральних вистав та понад 100 фільмів. Він відомий як провідник групи молодих українських композиторів, які на початку 1970-их років поламали бар’єри минулого режиму та задеклярували свою технічну та тематичну іноваційність. Працюючи за власними параметрами, вони повністю відчули на собі спротив радянської культурологічної верхівки й рідко мали можливість виконувати свої твори поза межами СРСР.

Розвал імперії зла уможливив контакти композитора із вільним світом, що обумовило численні записи його творів різними компаніями та їх виконання в різних країнах світу, принесло йому широке визнання як одного з яскравих та самобутніх композиторів нашого часу.

 

 

Коментарі закриті.