3 березня, 2017

Я подивилася на фільм про Голодомор

24 лютого я мала нагоду побачити новий фільм про Голодомор під назвою „Гіркі жнива“ („Bitter Harvest”). Я вийшла з театру емоційно вичерпана пережиттям трагедії Голодомору та як це все вплинуло на життя головних персонажів фільму та на їхніх односельців. Фільм надзвичайно вміло передав цей трагічний період в нашій історії та по-мистецьки відтворив сцени українського побуту, звичаїв, чудові краєвиди, групові сцени війни, аґресію ворога, та передав це все вмілою грою акторів.

Хочу висловити свою велику вдячність режисерові Юрієві Менделюкові, фундаторові Янові Ігнатовичеві та всім тим особам, яких неможливо вичислити, а вони доклали стільки зусиль, щоб випустити фільм такої високої якости.

Також хочу відмітити і дати велике признання Адріянові Британові за його фахову і вичерпну рецензію на цей фільм в тижневику „The Ukrainian Weekly“ 19 лютого.

Надіюсь, що цей фільм нарешті дійде до ширшого загалу в різних закутках світу, щоб всі почули про цю трагічну сторінку в нашій історії. На тлі тих подій, які Україна переживає останні три роки через вторгнення сусіда та великі жертви, які це вторгнення принесло, може світ нарешті зрозуміє, що Україна потребує конкретної допомоги, заки цей сусід опиниться на порозі інших держав!

Фордс, Ню-Джерзі

Коментарі закриті.