3 березня, 2017

Шукаємо матеріяли з українського Перемишля

Уже шість років минає‚ відколи українці у Польщі знов стали власниками Українського народного дому в Перемишлі. Цей період був насичений важкою роботою, плянуванням, збиранням фондів. Це також час наповнення відремнотованих приміщень культурною діяльністю.

В одному з приміщень плянуємо зробити постійну виставку з фотографіями, документами та іншими експонатами з минулого. На жаль‚ ми сьогодні не маємо відповідної кількости матеріялів, щоб це виконати. Тому звертаємося до читачів „Свободи“ з проханням надіслати нам фотографії (можуть бути копії) Перемишля, документи чи інші експонати (або їхні фото), які ви зберігаєте у ваших сімейних архівах і колекціях.

Для нас надзвичайно вартісними будуть кожне видання‚ пов‘язане з Перемишлем, кожна світлина, яка показує давній Перемишль‚ його вулиці, приміщення Народного дому, одяг, зустрічі, преса тощо. Завдяки тому ми краще зможемо зберегти пам’ять про українське життя в місті над Сяном.

Одночасно звертаємося до небайдужих українців про фінансову підтримку, щоб ми могли належним чином створити цю виставку та гідно відреставрувати Український народний дім у Перемишлі.

Усі матеріяли можна надсилати традиційною поштою на адреси: Związek Ukraińców w Polsce‚ ul. Kościuszki 5, 37-700 Przemyśl‚ Poland / Polska або Aleksandra Kobelak‚ 835 Ninth St.‚ Missisauga, ОN. L5E IR7 Canada. Електронна пошта: [email protected]. Будемо дуже вдячні за все, що нам надішлете.

Марія Туцька‚
голова Перемиського відділу Об’єднання Українців у Польщі‚

Андрій Комар‚
голова Громадського комітету відбудови Українського народного дому

Перемишль Польща

Коментарі закриті.