23 квітня, 2016

Шевченківська весна й свято в Бруклині

Учасники Шевченкового свята в церкві Святого Духа. (Фото: Мирон Лапан)

НЮ-ЙОРК. – Цього року, як завжди, завітала Шевченківська весна до 21-го відділу Союзу Українок Америки та всіх парафіян церкви Святого Духа в Бруклині завдяки Культурно-освітньому комітетові парафії під керівництвом Олі Дeйнеко.

У залі, яку прикрасили Надія Хоменко, Ярослава Герльовська і Олександра Щебець, свято розпочалося з безсмертного „Заповіту“ та „Реве та стогне Дніпр широкий“ у виконанні хору під керівництвом Клари Легкої.

З нагоди 202-ої річниці від дня народження Кобзаря перед глядачами прозвучали „Причинна“ та „Думи“ Тараса Шевченка у виконанні парафіян Оксани Лапан, Роксолани та Марійки Семчуків, Дарії та Любомира Волощуків, Володимира Сидора, Григорія Мерви, Івана Петруніва, Йосипa Соляка, Надії Бурдиляк, Михайла Томина, Степана Гірняка і Михайла Прадивуса. Маленька парафіянка Інна Халос заграла два етюди на фортепіяні.

Читання поезій Т. Шевченка сопроводжувалося відео- та музичними рядками, співзвучними зі словами його поем. Колишня вчителька української мови Ярослава Стефанко розповіла багато цікавого про надії та сподівання Т. Шевченка створити сім’ю, збудувати невеличку хатинку недалеко від Дніпра у Каневі та мати свої родину. Читці пригадали слухачам невмирущі рядки, що вчать по-синівськи вірно любити, бути сильними та непереможними, вірити і добиватися кращої долі для України.

На закінчення хор виконав „Думи мої“, які заохочують до роздумів про минулу та сучасну долю України і про те, як Т. Шевченко мріяв про „сім’ю вольну нову“ без врага-супостата, щоб Україні слалися шляхи світлі у майбутнє.

Коментарі закриті.