25 лютого, 2016

Човен „Чайка миру“ готується до плавання

Члени Товариства „Просвіта“ ім. Тараса Шевченка пропонують долучитися до унікального культурно-просвітницького проєкту „Чайка миру“, який покликаний сприяти розвиткові національно-культурної спадщини України та інших народів. Початок першого у світі трансконтинентального переходу на одиночному веслувальному човні „Чайка миру“ запляновано на 1 серпня цього року. Маршрут Одеса-Сідней проляже через Індійський та Тихий океани. Час у дорозі 360 днів. Загальна відстань близько 19 тис. кілометрів.

Проєкт підтримали Міністерство культури України, Товариство „Просвіта“ та Міжнародне товариства океанських гребців (Ocean Rowing Society).

Човен на автопричепі проїде всю територію України, відвідуючи обласні та районні центри. У Києві, на Хрещатику, човен буде розміщено на сім-10 днів. Відбудеться конференція з участю урядових та неурядових організацій. На другому етапі буде спуск по Дніпру до моря. Перед початком подорожі в Одесі плянується проведення зустрічей з мешканцями населених пунктів на обох берегах Дніпра. Перехід морем проляже через 20 країн.

За докладнішою інформацією можна звернутися на тел.: (380-98) 436-2363. Електронна пошта: [email protected]; фейсбук: www.facebook.com/cajka.miru.

голова Товариства „Просвіта“, Запоріжжя

Коментарі закриті.