1 вересня, 2016

Чи це справжнє звернення?

Напередодні Дня Незалежности отримав звернення-заяву голови Товариства „Просвіта“ ім. Тараса Шевченка у Києві Олега Ткаченка „Не вітання з Днем Незалежности!“. Вірити не хочеться. Що це – справжнє звернення, чи фальшивка? Невже заслужена українська організація, яка десятиліттями обстоювала українські інтереси і боролась за незалежність України на 25-му році цієї незалежности стає, чи вже стала антиукраїнською і антидержавницькою організацією? Невже це позиція самого голови цієї організації, чи цілої організації? Невже у цій заслуженій українській патріотичній організації у цей світлий ювілей прокинувся, чи прокидається дух руїни, який руйнує нас уже тисячу років?

У зверненні пишеться, що українська влада у сучасній Україні – це „космополіти“, „окупанти“ України, „лівацькі фашисти“, „зовнішний і внутрішний ворог“, що нашим ворогом став і Брюсель.

Скажіть, будь ласка, як можна договоритись до такого твердження, що „сьогодні в Україні йде війна і це добре!“. Невже в Україні йде якась внутрішня війна, а не війна з Росією, війна Москви з Україною? І жах один, у зверненні закликається творити якусь „Народну армію“, яка поруч з Москвою воювала б проти сучасної України і її влади. Що це? Маячіння хворої голови, чи свідоме ширення у нашому суспільстві духа руїни, анархії і нового братовбивства?

Я живу у цій незалежній Україні і знаю, хто є хто. Ніколи не сподівався, що „Просвіта“ стане по другій, ворожій до України стороні і її законно обраної влади.

З повною відповідальністю можу сказати, що за усі роки незалежности це не ідеальна влада, але найкраща і найбільш українська з усіх попередніх. І наш обов’язок, обов’язок кожного українця допомагати цій владі долати мільйони різних проблем, а не руйнувати її. Ця влада успішно проводить процес декомунізації нашої держави, а чому б „Просвіті“ не розпрацювати і не зайнятись дерусифікацією нашого народу?

Я хочу вірити і надіюся, що членство „Просвіти“ і її чисельні прихильники серед українства діяспори дадуть гідну відсіч цій неочікуваній провокації.

Київ

Коментарі закриті.