8 червня, 2016

ХХІІ Конґрес Українців Америки відбудеться у верeсні в Гартфорді

НЮ ЙОРК. – В днях 23-25-го вересня Український Конґресовий Комітет Америки (УККА) проведе свою чотирирічну конвенцію – ХХІІ Конґрес Українців Америки. Конґрес проходитиме в Українському Народному Домі у Гартфорді, Конектикат, під час якого будуть вибрані нові керівні органи УККА і буде визначений плян праці на наступні чотири роки.

Під час конвенції на першому пленарному засіданні делеґати заслухають звітів членів Крайової Екзекутиви, голів комісій при Крайовій Раді та обговорять різні проєкти проведені протягом останніх чотирьох років.

Проходитимуть також спеціяльні семінари (круглі столи), на яких обговорюватимуться різні питання, зокрема важливі політичні, стратегічні і соціяльні проблеми, які впливають на майбутнє української громади в США та її відносин з Україною. В суботу відбуватиметься семінари під назвою ,,Підтримаймо Україну” і ,,Громада 2040”, які дискутуватимуть майбутнє і ріст нашої громади та підтримку і допомогу Україні у майбутньому.

В суботу вечером, Український Народний Дім у Гартфорді й Українсько-Американські Організації Великого Гартфорду проведуть святковий бенкет для відзначення 25-ої річниці Незалежности України. В бенкеті візьмуть участь почесні гості американського і українського політичного світу, у мистецькій частині виступлять знані українські таланти.

Під час бенкету будуть вручені ,,Шевченківські Грамоти Волі” особам, які вклали надзвичайно багато зусиль для добра УККА, поширення української історії і культури, або відіграли важливу ролю в державному будівництві України. Понад 75 років, ця найвища нагорода вручається головам держав, державним діячам, провідникам української громади, активістам і працівникам на громадській ниві, які втілюють пророче натхнення Тараса Шевченка, національного пророка України XIX ст., який присвятив все своє життя незалежності для України.

В неділю, під час останнього дня конвенції, делеґати виберуть нові керівні органи Українського Конґресового Комітету Америки і приймуть резолюції конґресу, які накреслятимуть напрямні праці УККА на наступні чотири роки.

З нагоди конвенції підготовляється конґресова книжка, частина якої буде присвячена привітанням і оголошенням від членів і організацій у межах української громади.

 

Коментарі закриті.