23 квітня, 2016

Хрест уцілів в бою

Картка‚ надіслана зі Львова до Нюарку‚ Ню-Джерзі.

Місія оо. Редемптористів Української Греко-Католицької Церкви видала у Львові картку „Чудо Господнього хреста на сході України“, примірник якої надіслала до Української Католицької Церкви св. Івана Хрестителя в Нюарку, Ню-Джерзі. Картку надали „Свободі“ парафіяни Лярісса і Дмитро Пенцаки. „Свобода“ дізналася у Львові про історію хреста з поля війни.

Картка‚ надіслана зі Львова до Нюарку‚ Ню-Джерзі.

Картка‚ надіслана зі Львова до Нюарку‚ Ню-Джерзі.

До Дня Збройних сил України у ґарнізонному храмі свв. Петра і Павла була відслужена Літургія та освячено березового хреста, який вцілів після обстрілів у зоні війни, неподалік Луганська. Хрест привезли бійці 3-го батальйону територіяльної оборони Львівщини (нині 3-ий окремий мотопіхотний батальйон 24-ої окремої механізованої бриґади).

У липні 2014 року батальйон отаборився поблизу села Побєда Луганської области. Наметове містечко наполовину вкопали в землю. Був у таборі особливий намет – польова капличка. Поруч з капличкою бійці батальйону встановили березовий хрест. Цей хрест Владика Богдан Манишин, Єпископ-помічник Стрийської єпархії Української Греко-Католицької Церкви освятив у серпні 2014 року. Вони сподівалися, що цей хрест стане для всіх людей символом віри в нашу перемогу та оберегом. Так воно й сталося.

3 вересня 2014 року почався найпотужніший обстріл. Коли бійці повернулись за кілька днів, то побачили неушкоджений березовий хрест та розсипані навколо згорілої каплички вервички. Березовий хрест забрали до Львова та встановили в ґарнізонному храмі.

 

Коментарі закриті.