13 січня, 2017

Хворі на рак потребують підтримки 

Онкологічні хворі України потребують психологічної підтримки, яка може стати реальністю для багатьох. Запропонована нами Міжнародна програма психологічної підтримки онкохворих „Три години без раку” відкрила нове відношення громадянського суспільства до онкохворих. В 2016 роцi ми поінформували про неї ЮНЕСКО, покликане сприяти співпраці у розвитку освіти, науки та культури і нам порадили здійснювати програму.

Організації України повідомили про підтримку нашої ініціятиви для онкохворих України.

„Бюро Уповноваженого з прав людини України готове надати власне бюро та підтримку для здійснення ініціятиви, спрямованої на допомогу людям, особливо в даному надзвичайно важкому гуманітарному напрямку”.

Союз Українок: „Ми готові підтримати вашу ініціятиву та сприяти в допомозі проведення майстер-кляси в різних містах України”.

„Управління охорони здоров’я Херсонської міської ради та підпорядковані йому лікувально-профілактичні установи міста зацікавлені та готові до участи в майстер-клясі для онкохворих „Три години без раку”.

Про підтримку нашої ініціятиви для України повідомили Міністерство охорони здоров’я України та Національний інститут раку в Києві.

Вперше в Ню-Йорку для дев’яти міст України будуть створені програми психологічної підтримки онкохворих „Три години без раку” в електронному режимі. Тисячі онкохворих в кожному місті стануть учасниками програми. Відвідування хворими центрів культури, мистецтва, природи та спорту буде проводитися безкоштовно, постійно та протягом цілого року.

Систематичне, організоване надання психологічної підтримки – це нове явище.

Вперше ще одна галузь культури, мистецтва, природи, спорту почне активно брати участь на постійній основі  в житті суспільства. Для проведення на інтернеті майстер-кляси в Ню-Йорку необхідно мати на два місяці приміщення в обладнаному бюрі на чотири-п’ять робочих місць та три помічники керівника майстер-кляси, які знають українську та російську мови і комп’ютер.

Запрошуємо сприяти у вирішенні організаційних питань. Запрошуємо добровольців, які володіють українською та російською мовами, вміють працювати з комп’ютером, якщо ви можете взяти відпустку на два-три тижні чи більше. Робочий час від 8-ої год. ранку до 2-ої год. пополудні.

Адреси: 2928 West 5th Street, 3m‚ Brooklyn, NY 11224. Електронна пошта: [email protected].

Д-р Юрій Халінський,
керівник програми, засновник суспільства
„Громадянські ініціятиви – онкохворим“,
Ню-Йорк

Коментарі закриті.