6 жовтня, 2016

Форум видавців відбувся у Львові

„Ukraine. The Вest. Культурний простір від А до Я” – найкраща книга року в Україні. (Фото: Олександер Вівчарик)

ЛЬВІВ. – 15-18 вересня у місті відбувся 23-ий Форум видавців – найбільший український книжковий ярмарок та один з наймасовіших заходів подібного типу у Східній Европі.

Цього року в ньому взяли участь представники 27 країн, було зареєстровано 996 учасників – автори, перекладачі, літературознавці, музиканти, художники, громадські діячі, видавці, книготорговельники, поліграфісти. 434 книжки від 99 видавництв були номіновані на здобуття премії „Найкраща книга Форуму 2016”.

Книжковий ярмарок працював у Палаці мистецтв і на проспекті Свободи. Відбулася презентація найкращої книги року – арт-енциклопедії „Ukraine. The Вest. Культурний простір від А до Я”. До неї увійшли 123 діячі культури України. Міністер культури України Євген Нищук сказав, що це книга про людей, якими Україна гордиться. Восени ця книга буде представлена на щорічному книжковому ярмарку у Франкфурті. А до кінця року її буде перекладено англійською мовою.

У програмі форуму були зустрічі з авторами, вечірки, ніч поезії та музики „нон-стоп”, літературний фестиваль, бібліотечний форум та фестиваль „Місто Лемма”, поетична вистава „Тичина, Жадан і Собаки”. Зірковим гостем став Фредерік Беґбедер – один з найпопулярніших сучасних письменників Франції, літературний критик та телеведучий.

Представники депутатської групи „Об’єднання добровольців та учасників АТО” Львівської обласної ради повезли з форуму книжки дітям сходу України. Нові цікаві видання отримали школярі Станиці Луганської та Лисичанська.

Дві презентації на форумі стосувалися й автора цих рядків. У Національному музеї-меморіялі „Тюрма на Лонцького“ 15 вересня було презентовано збірку „Позапростір”, до якої увійшло моє оповідання „Вільна жінка”, а також оповідання мого сина Назарія „Ніч на вокзалі”. Наступного дня в культурно-мистецькому центрі „Дзиґа” було презентовано збірку малої детективної прози „Без терміну давності”. У ній уміщено моє оповідання „Адель”.

Коментарі закриті.