20 березня, 2016

Фонд УКОФ передав понад 3 млн. дол. для дітей в Україні

ЧИКАГО. – Від моменту свого заснування у 2005 році Фонд Джинджер Української Католицької Освітньої Фундації (УКОФ) пожертвував понад 3 млн. дол. на допомогу сиротам, безпритульним та іншим дітям у потребі в Україні. Фонд названий на честь анонімної римо-католицької меценатки Джинджер.

Серед проєктів фонду – підтримка діяльности і часткове покриття річного бюджету невеликих сиротинців, якими опікуються римо-католицькі і греко-католицькі організації, а також підтримка програм для соціяльних сиріт – безпритульних та бездоглядних дітей вулиці.

Мар’яна Кащак, керівник проєктів і програм Львівської освітньої фундації в Україні, координує один з найновіших проєктів фонду, який має на меті заохотити молодь і старших членів парафій по всій Україні у різний спосіб допомагати потребуючим місцевим дітям.

У 2015 році проєкт „Розвиток руху добровольців на парафіях“ підтримав 25 мініпроєктів у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Київській, Харківській, Херсонській, Волинській та Закарпатській областях.

Завдяки Фондові Джинджер Українська греко-католицька парафія свв. Бориса і Гліба у Хмельницькій області організувала літній табір для 35 дітей, серед яких були сироти, діти загиблих учасників війни та діти вимушених переселенців зі зони воєнних дій на Донбасі. Парафія Вознесіння у Рівненській області організувала заняття з рукоділля для 79 сиріт в місцевих сиротинцях, а також започаткувала кляси з англійської мови та інші освітні ініціятиви. Херсонсько-Таврійська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріярхату навчала 100 підлітків, серед яких були діти учасників війни і діти вулиці, про історію України, а також організувала для них відпочинок.

Парафія Покрови Пресвятої Богородиці у селі Вільче Харківської області провела 20-тижневі кляси з мистецької терапії для дітей переселенців, вихованців державних сиротинців та інших потребуючих дітей.

„Ми вдячні Фондові Джинджер УКОФ за підтримку програми наставництва для дітей воїнів, – сказала Маріанна Каспришин-Білик, координатор ще однієї програми, яку спонзорує фонд. – Вона дає можливість залучати молодь до діяльности у цей складний час та розвивати їхнє бачення, як допомагати і у теперішніх обставинах“.

Основним завданням УКОФ є збирати фонди на підтримку студентів та діяльности Українського Католицького Університету у Львові. Детальнішу інформацію можна отримати на сторінці www.ucef.org, а також телефоном 773-235-8462 або написавши до УКОФ на адресу: UCEF, 2247 W. Chicago Ave., Chicago, IL, 60622.

Переклад: Юлія Комар 

Коментарі закриті.