15 вересня, 2016

Фестиваль у Пармі святкував відновлення незалежности України

На сцені – вокальний жіночий гурт „Зоря”. (Фото: Василь Романчук)

ПАРМА, Огайо. – В „Українському селі“ Парми щорічний український фестиваль співпав з святкуванням 25-ліття відновлення незалежности України. Отож, одразу  після паради люди попрямували до парафіяльного Астродому, де за традицією зібралися в дружньому родинному колі не лише українці, а й представники інших національностей, які мешкають на терені Великого Клівленду.

Біля Астродому розмістилися різнобарвні намети з різним крамом. На фестивалі можна було придбати вишукані вишиванки, рушники, сукні і киптарі та різні запаски і крайки, сервети та обруси, прикраси. перстні і браслети, ґердани і намиста. Багатим був вибір авдіо- і відеопродукції національного змісту, української літератури, картин місцевих художників, витворів з кераміки та дерева і шкіри. Гостей частували смачними українськими стравами та різноманітними ласощами.

Для дітей були конкурси, спортові змагання та принади. Найбільшою принадою стало катання на тракторі з причепом, на якому замість лав лежали пачки соломи.

До пожертви на автомобіль міг долучитися кожен.

До пожертви на автомобіль міг долучитися кожен.

Увагу присутніх привернув розфарбований автомобіль, який активісти „Клівленд-Майдану“ готують до відправки на схід України. Це вже десяте авто. До речі, кожен бажаючий міг долучитися до пожертви для цієї мети.

У мистецькій програмі виступили художні колективи Великого Клівленду, серед яких вокальний жіночий гурт „Зоря”, відомий танцювальний ансамбль „Каштан” та окремі виконавці й читці. Забавляв публіку вокально-інструментальний гурт, у виконанні якого лунали українські пісні і танцювальні мельодії. У льотерії розігрувалися цікаві речі.

Коментарі закриті.