22 вересня, 2016

Фестиваль присвятили 25-річчю незалежної України

Грає Іннеса Тимочко-Декайло. (Фото: Катя Паркс)

ЛІГАЙТОН, Пенсильванія. – 20-21 серпня на оселі Організації Державного Відродження України (ОДВУ) ім. Олега Ольжича відбувся 24-ий дводенний фестиваль на вшанування 25-ої річниці незалежности України.

Виступає дует „Надія“.

Виступає дует „Надія“.

Фестиваль відкрила Уляна Процюк, яка на сцену запросила членів 42 Станиці ім. Джека Паленса Українських Американських Ветеранів з Бетлегему, Пенсильванія, та ансамбль „Казка“, який заспівав гимни США та України. Опісля було виголошено молитву.

Голова Центральної Управи ОДВУ Олександер Процюк привітав присутніх і побажав всім приємного побуту на фестивалі, а також висловив надію на повернення загарбаних східніх теренів України та Криму.

Програму фестивалю провадили двома мовами Павлина Головяк та У. Процюк. Мистецьку програму відкрито традиційним „Привітом“ у виконанні танцювального ансамблю „Казка“. Співали брати Добрянські. Вперше на фестивалі виступили співачка Людмила Джой та танцювальний дует „Надія“. Ансамбль „Казка“ виконав українські народні танці, котрі були переплетені грою скрипальки Іннеси Тимочко-Декайло. Молоді скрипалі Володимир Головяк та Ігор Декайло виконали в’язанку пісень. Увечорі всі забавлялися під музику Володимира Сизоненка.

21 серпня в каплиці св. Андрія відслужили Літургію Владика Іван Бура в супроводі о. Володимира Барана, пароха Української католицької церкви св. Володимира в Палмертоні, Пенсильванія. Владика І. Бура привітав фестиваль і побажав всім веселого побуту.

Мистецьку програму відкрив танцем „Привіт“ ансамбль „Казка“. Танцюрист Богдан Цебенко з групи „Традиційні танцюристи“ при Українській православній церкві св. Марії в Алентавні, Пенсильванія, під керівництвом Володимира Малиничика танцював „Чумака“. Л. Джой співала пісню „Молитва за Україну“, а опісля ансамбль „Казка“ в супроводі І. Тимочко-Декайло заспівав пісню „Мій чарівний Крим“. Мистецьку програму закінчено традиційним „Гопаком“.

Наступний фестиваль на оселі відбудеться 19-20 серпня 2017 року.

 

Коментарі закриті.