14 квітня, 2017

Федеральна Кредитова Коператива СУМА провела загальні збори

Президіяльний стіл зборів (зліва): Ігор Макаренко‚ Любомир Щур‚ Іван Оліярчик‚ Стефан Шульган‚ Владика Василь Лостен‚ Владика Павло Хомницький‚ Роман Козіцький, Андрій Горбачевський‚ Стефан Капітула‚ Андрій Бурчак‚ Ярослав Кіцюк‚ Орест Козіцький. (Фото: Тоні Чемп)

ЙОНКЕРС‚ Ню-Йорк. – 53-ті річні збори Федеральної Кредитової Кооперативи СУМА відбулися 18 березня. Голова Ради директорів Андрій Горбачевський відкрив збори і передав дальше ведення виконавчому директорові та президентові Романові Козіцькому‚ який привітав гостей – Владик Павла Хомницького і Василя Лостена та консула України Дениса Семеновича.

Секретар Любомир Щур відчитав список 31 померлого члена. Присутні вшанували пам’ять померлих членів та полеглих героїв Майдану і захисників України на Донбасі хвилинною мовчанки. Молитву промовив Владика П. Хомницький.

Л. Щур представив президіяльний стіл та священиків – о. пароха Кирила Ангелова з дружиною, о. мітрата Івана Терлецького, о. ректора Романа Малярчука, о. Івана Мазурика, о. Олександра Двінятина з Бріджпорту та представників сусідних кредитівок: з Кредитівки „Нова“ в Пасейку були почесний голова дирекції Ярослав Федун, Микола Косціолик і Володимир Войнов, з Української Національної – голова Ради директорів Степан Качурак, Зенко Галькович і Юрій Федорів.

Першим звітував президент Р. Козіцький‚ який сказав‚ що 2016 рік був ще одним роком зростання, іновацій та змін у кредитівці: членство зросло на 97 осіб, активи зросли майже на 13 млн. дол. і досягли в активах 320 млн. дол., позик видано на 31 млн. дол., разом у позиках є понад 200 млн. дол. Резерви склали понад 47 млн. дол., а чистий зиск – 1.7 млн. дол. Дивідендів виплачено понад 3.2 млн. дол. Разом з коєфіцієнтом капіталізації, що перевищує середній показник серед усіх кредитівок, досягнення демонструють збалянсований підхід щодо сталого зростання з одночасним підтриманням міцности та безпеки інвестицій, який є відмінною ознакою кредитівки вже понад 50 років. Відділ електронного банківництва постійно стежить за розвитком новітних технологій, що дозволяє кредитівці покращувати функціональність та безпеку плятформ онлайн-банківництва та мобільного банківництва. Кредитівка залишається на чільному краї з надання безпечних та зручних послуг членам.

Промовляє консул Денис Семенович.

Промовляє консул Денис Семенович.

Скарбник-управитель Ігор Макаренко змістовно з’ясував стан та перспективи кредитівки. За Кредитову комісію звітував голова Мирон Дашко. Комісія виділила 197 позичок на суму 31.6 млн. дол. Від Контрольної комісії звітував голова Іван Оліярчик. Обговорення звітів не було. І. Оліярчик запропонував схвалити звіти, що присутні одноголосно прийняли.

Привіти виголосили консул Д. Семенович, Я. Федун, С. Качурак.

Цього року закінчили свою каденцію І. Оліярчик, Л. Щур та Стефан Капітула, а з кредитової комісії – Ярослав Гац і Ігор Шевчук. Номінаційна комісія у складі д-ра Ореста Козіцького, Галини Пециляк та Мирона Перога запропонувала перевибрати уступаючих членів дирекції та кредитової комісії. Другого списку не було, список кандидатів був прийнятий одноголосно.

Р. Козіцький подякував номінаційній комісії та усім гостям за участь у зборах та попросив о. К. Ангелова до кінцевої молитви. Відспівали національний гимн України. Учасники зборів залишились на вечерю‚ яку благословив Владика В. Лостен.

На першому засіданні дирекція розподілила обов’язки: голова – Андрій Горбачевський, перший заступник – Стефан Шульган, другий заступник – С. Капітула, скарбник-управитель – І. Макаренко, секретар – Л. Щур, члени – Андрій Бурчак, І. Оліярчик, Ярослав Кіцюк молодший та О. Козіцький.

Kредитна комісія: голова – М. Дашко, члени – Петро Барна, д-р Василь Коцур, Я. Гац та І. Шевчук. Контрольна комісія: голова – І. Оліярчик, члени – Леся Щур та Тиміш Ганкевич.

Коментарі закриті.