8 червня, 2016

У 55 містах вчили англійську мову

КИЇВ. – 28 травня одночасно у 55 містах України українці вчили англійську мову під час наймаштабнішої в історії України та світу лекції англійської мови. Акцію організувала громадська організація „GoGlobal“ спільно з Посольством США в рамках Року англійської мови та Днів Америки в Україні.

„Лекція англійської мови об’єднала українців у 55 містах – від Івано-Франківська та Львова до Маріюполя і Краматорська, від Одеси та Миколаєва до Києва й Чернігова. Я радий, що на центральних площах зібралися тисячі українців, одним із найбільших майданчиків став Маріюпіль, де в університеті зібралося 500 студентів та школярів і разом з усією Україною вчилися англійську мову“, – зазначив засновник громадської організації „GoGlobal“, народний депутат Мустафа Найєм.

У столиці вітали учасників навчання посадник міста Віталій Кличко, М. Найєм та віце-прем’єр з европейської та евроатлантичної інтеґрації Іванна Климпуш-Цинцадзе. Гостями заходу у Львові були посадник Андрій Садовий та Посол США Джефрі Паєт, який скайп-конференцією привітався і з киянами та побажав їм успішного навчання.

До цього найбільше вивчення чужинської мови відбулося в Німеччині й зібрало 6,287 людей. В Україні вчили англійську мову в університетах, бібліотеках, мовних школах, освітніх центрах та на площах. Результати акції будуть відомі орієнтовно за два місяці після того, як комітет Книги рекордів Ґіннеса опрацює всі надані організаторами матеріяли.

Проведення навчання підтримали Міністерство культури України, програма Capital English, Британська рада в Україні, America House та Window on America.

 

Коментарі закриті.