15 лютого, 2016

У Сієтлі відкрили Почесне консульство

Почесний консул Валерій Голобородько (зліва) і Посол України в США Валерій Чалий. (Фото: МЗС України)

СІЄТЛ‚ Вашінґтон. – 7 лютого було офіційно відкрито Почесне консульство України в Сієтлі. Посол України в США Валерій Чалий та новопризначений Почесний консул Валерій Голобородько взяли участь у церемонії відкриття.

Посол В. Чалий наголосив на тому, що відкриття Почесного консульства стане додатковим імпульсом для подальшого розвитку тісних зв’язків між Україною та штатом Вашінґтон. На його думку, Україна та цей штат мають великий потенціял для подальшої співпраці в економічній галузі, у сфері культури та освіти.

В. Чалий відзначив ролю українців штату у підтримці України у часи важких викликів та висловив переконання, що новостворене Почесне консульство відкриє нову сторінку у представленні інтересів  українців у штатах Вашінґтон та Ореґон.

Почесні консульства України діють в Новому Орлеані‚ Луїзіяна (Почесний консул Едвард-Томас Гейз)‚ Бірмінґемі‚ Алабама (Почесний консул Рой Скот Колсон)‚ Тусоні‚ Арізона (Почесний консул Тарас Варварів)‚ Дітройті‚ Мишиґен (Почесний консул Богдан Федорак)‚ Клівленді‚ Огайо (Почесний консул Андрій Футей)‚ Солт Лейк Сіті‚ Юта (Почесний консул Джонатан-Кевін Фрідман)‚ Гюстоні‚ Тексас (Почесний консул Григорій Бучай). 

 

Коментарі закриті.