23 квітня, 2016

У спільній праці наша сила і успіх

Учасниці зустрічі (сидять зліва): Оля Черкас, Наталка Сантарсієро, Лідія Білоус, Віра Кушнір, Роксоляна Яримович, Анна Мапія Сусла, (стоять зліва): Ляриса Шпон, Віра Боднарук, Оксана П’ясецька, Ляриса Луценко, Богдана Пужик, Марія Шандор, Дарія Томашоска, Галина Траверза.

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – 5 квітня‚ в Осередку св. Андрія в Норт Порт‚ Фльорида‚ 56-ий Відділ ім. Мілени Рудницької Союзу Українок Америки провів свої ширші сходини‚ про які варто розказати для ширшого загалу.

Заступниця голови Леся Попель‚ яка провадила сходинами‚ відкрила їх молитвою союзянок і многоліттям для тих членок‚ які народилися у квітні. Відчитання протоколу з попередніх сходин‚ звіти скарбника і всіх референтур та про інші біжучі справи пройшли у звичайному порядку. І треба відзначити‚ що справ було зроблено чимало.

Напередодні Великодня за новим стилем відбувся базар‚ де союзянки взяли активну участь‚ різні референтури‚ як от культурно-освітня (Уляна Рондяк)‚ кореспонденційна (Ляриса Шпон)‚ суспільна опіка (Галя Ліснича) виконали немалу роботу в своїх профілях. Наприклад‚ у п’ятьох бібліотеках — Норт Порт‚ Інґлвуд‚ Джакаранда‚ Селбі та Фрютвил — у березні були підготовлені виставки українських вишивок‚ писанок‚ різьби‚ кераміки для ширшого американського загалу‚ за які бібліотеки були дуже вдячні.

Та найважливішим питанням‚ яке піднесла вільна членка Лідія Білоус‚ стала підготовка до наступної Конвенції СУА‚ яка відбудеться 24-27 травня 2017 року саме на Фльориді‚ в місті Тампа. Гасло “Наше членство — наша сила”‚ під яким пройде Конвенція‚ є головним дороговказом для праці і для успішного проведення цього небуденного заходу‚ і для подальшої праці союзянок на благо українського народу. Л. Білоус також розповіла про намічений СУА порядок проведення конвенції‚ кошти‚ а також сердечно запросила всіх бажаючих до праці в конвенційних комітетах і тут же запропонувала складати список‚ щоб не гаючи часу братися до роботи‚ яку організатори вже раніше розпочали‚ шукаючи відповідне місце для проведення конвенції‚ готель і т.д. Отже‚ союзянок Фльориди чекає напружена праця протягом року‚ щоб гідно зустріти делеґаток на конвенцію з цілої Америки.

Варто також розказати про те‚ якими були “внески та запити”‚ бо вони теж були важливими і будуть цікавими для читачів. Віра Боднарук нагадала‚ що 26 квітня надходить 30-та річниця Чорнобильської трагедії. У цей день відбудеться соборна Панахида у св. Андрія‚ опісля в залі Осередку буде висвітлено фільм про цю трагічну подію‚ яка фактично залишається першорядною для вирішення до сьогодні‚ і на майбутнє‚ бо загроза від атомних реакторів не спадає‚ а все наростає в умовах воєн‚ які тривають в Україні та в інших країнах‚ під час терактів‚ які нині охопили півсвіту і все наростають. Про Чорнобиль треба волати на весь світ‚ бо ми всі належимо до цього світу‚ тут ростуть наші діти і ми спільно повинні захистити їхнє життя. Нагадуймо‚ без кінця нагадуймо.

Цілий світ не повинен забути‚

Як над Прип’яттю‚ в зелен-розмаї‚

Ще недавно сміялися діти‚

А тепер їх немає… немає…

Наступні “внески” були веселішими. Йшлося про те‚ що 24 квітня в залі церкви Входу в Храм Св. Марії буде фільмове висвітлення опери „Сільська честь”‚ з нагоди 100-ліття з дня народження співака Львівського оперного театру Лева Рейнаровича. Також Дарія Томашоска‚ голова Українсько-Американського Клюбу‚ повідомила‚ що 12 квітня клюб проводить річний традиційний обід і запросила усіх присутніх до участи.

При самім закінченні було висвітлено фільм під назвою “Вінки та гагілки”‚ який підготували Ліда Михалович – мистецько-музейна референтка та Уляна Рондяк – культурно-мистецька референтка. Присутні з великим задоволенням подивилися на весняні хороводи-гагілки діток в Україні‚ та виступ танцювально-пісенного ансамблю “Маленькі бойки”.

Любов Часто‚

пресова референтка
56-го Відділу СУА

Коментарі закриті.